Search in the catalog…
suggestions

NEWS - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

The Ordinary Προϊόντα - Πώς να τα συνδυάσετε

Τα Ordinary ήρθαν στα Sephora! Πώς να συνδυάσετε τα προϊόντα!
The Ordinary Προϊόντα - Πώς να τα συνδυάσετε

Τα Ordinary ήρθαν στα Sephora! Πώς να συνδυάσετε τα προϊόντα!

Το skincare είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή στην ομορφιά και αν έπρεπε να επιλέξουμε και το μεγαλύτερο νέο στο κομμάτι του skincare, αυτό θα ήταν η άφιξη των Ordinary στα Sephora.

Είναι ένα brand για το οποίο σίγουρα έχετε ακούσει αλλά, το πιθανότερο είναι, πως όσοι έχετε επιχειρήσει να παραγγείλετε κάποια προϊόντα να έχετε χαθεί μέσα σε όλες αυτές τις ονομασίες.

Για να σας λύσουμε κάθε απορία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν εδώ τον πολύ αναλυτικό- πολύ κατανοητό οδηγό για να ανατρέχετε κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε add στο καλάθι σας μια ρετινόλη ή κάποιο από τα AHA!

Τι είναι τα Ordinary

Πρόκειται για ένα brand καλλυντικών που δημιουργήθηκε το 2013 στο Τορόντο με σκοπό να μας μυήσει όλους όχι μόνο στο skincare αλλά και στα δραστικά συστατικά. Ανήκει στην ομπρέλα των Deciem(έτσι ονομάζεται η εταιρεία) και είναι το πρώτο brand το οποίο άρχισε να μιλάει για δραστικά συστατικά πριν αυτά γίνουν τάση. Με άλλα λόγια, πριν τα Ordinary, λέξεις όπως ρετινοειδή ή βιταμίνη βρίσκονταν πίσω στα ψιλά γράμματα των συστατικών και όχι μπροστά στις ετικέτες.

Γιατί είναι τόσο οικονομικά

Όταν έχετε συνηθίσει να δίνετε 30, 40 ή πολλά περισσότερα ευρώ για ένα serum με βιταμίνη ή υαλουρονικό οξύ, είναι πολύ λογικό να σκέφτεστε: ένα τόσο οικονομικό προϊόν μπορεί να είναι καλό;Ναι! Ο λόγος που τα Ordinary είναι τόσο οικονομικά είναι γιατί το κάθε προϊόν περιέχει ένα ή δύο δραστικά συστατικά με αποτέλεσμα το κόστος για την κατασκευή τους να είναι πολύ χαμηλότερο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η εταιρεία προμηθεύεται τα δραστικά συστατικά σε τεράστιες ποσότητες.

Τι προϊόντα θα βρείτε στα Ordinary: οι βασικές κατηγορίες

-Καθαρισμός προσώπου:

KATHARISMOS%20PROSWPOU%20-%20Copy.jpg

1. Squalane Cleanser, ένα gel καθαρισμού προσώπου που μεταμορφώνεται σε έλαιο καθώς έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα. Χάρη στο σκουλαένιο είναι πολύ ενυδατικό και δεν δημιουργεί καμία αίσθηση τραβήγματος

-Απόλεπιση επιδερμίδας (AHA/BHA): 

AHA%20BHA%20-%20Copy.jpg

Τα AHA και τα BHA είναι συστατικά που κάνουν απολέπιση και είναι απαραίτητα για κάθε επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, τα AHA λειτουργούν στην επιφάνεια της επιδερμίδας «λιώνοντας» την κόλα που ενώνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα τα προϊόντα που θα βάλουμε μετά να μπορούν να εισχωρήσουν σε βάθος και να απορροφηθούν καλύτερα. Τα BHA λειτουργούν σε μεγαλύτερο βάθος ρυθμίζοντας την έκκριση σμήγματος. Τα AHA είναι πολλά και διαφορετικά (γαλακτικό, μανδελικό, γλυκολικό) ενώ στα BHA ανήκει το σαλικυλικό, ιδανικό για δέρματα με σπυράκια ή ακμή. Όπου βλέπετε την ένδειξη ACID στις συσκευασίες των Ordinary να ξέρετε πως έχετε να κάνετε με ένα προϊόν απολέπισης που καλό είναι να χρησιμοποιείτει βράδυ. Εξαίρεση είναι το L-Ascorbic Acid που είναι η βιταμίνη και το Hyaluronic Acid, το υαλουρονικό οξύ που είναι ενυδατικό.

ΑΗΑ και BHA:

 1.      AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
 2.      Lactic Acid 10% + HA
 3.      Lactic Acid 5% + HA
 4.      Mandelic Acid 10% + HA
 5.      Glycolic Acid 7% Toning Solution
 6.      Salicylic Acid 2% Solution

Τα AHA θεωρούνται αρκετά ερεθιστικά για την επιδερμίδα αλλά α) είναι απαραίτητο βήμα 3-4 φορές την εβδομάδα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα β) υπάρχει ένα AHA για κάθε τύπο. Για παράδειγμα, το μανδελικό οξύ (Mandelic Acid) είναι ιδανικό ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες λόγω του υψηλού μοριακού του βάρους. Όσο πιο υψηλό είναι το μοριακό βάρος τόσο περισσότερο μένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δεν εισχωρεί σε βάθος και άρα δεν ερεθίζει. Μια σημείωση για τους μυημένους στο skincare: το Mandelic Acid έχει μοριακό βάρρος ίσο με 152.1 daltons ενώ το Glycolic Acid, ένα πολύ διάσημο AHA, 76.000 που σημαίνει ότι εισχωρεί πολύ βαθύτερα.

-Ενυδάτωση επιδερμίδας (hydrators and oils)

ENYDATWSH%20EPIDERMIDAS%20-%20Copy.jpg

Η επιδερμίδα μας έχει την τάση να υπερπαράγει ότι της λείπει. Αν, λοιπόν, έχετε μια λιπαρή επιδερμίδα που δεν την ενυδατώνετε τότε αυτή θα υπερπαράξει σμήγμα για να καλύψει το κενό. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο λιπαρή! Τα ενυδατικά συστατικά, λοιπόν, δεν πρέπει να λείπουν από τη ρουτίνα μας και τα πιο διάσημα που θα βρείτε και στα Ordinary είναι το υαλουρονικό οξύ και το σκουαλένιο. Αλλά, φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά!

HYDRATORS AND OILS:

 1. Hyaluronic Acid 2% + B5
 2. Marine Hyaluronics
 3. Amino Acids
 4. Natural Moisturizing Factors + HA
 5. “B” Oil
 6. 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil
 7. 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil
 8. 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
 9. 100% Organic Chia Seed Oil
 10. 100% Organic Virgin Sea-Buckthorn Fruit Oil
 11. 100% Plant-Derived Hemi-Squalane
 12. 100% Plant-Derived Squalane
 13. 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil

-Αντιοξειδωτική προστασία (Βιταμίνη και άλλα αντιοξειδωτικά)

ANTIOKSIDWTIKH%20PROSTASIA%20-%20Copy.jp

Καθημερινά η επιδερμίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις της πόλης, τους ρίπους, το στρες και όλα αυτά την γερνάνε. Η επιδερμίδα μας από μόνη της έχει τις άμυνες να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις αλλά χρειάζεται πάντα και extra«στατιώτες» που θα βοηθήσουν. Οι «στρατιώτες» αυτοί είναι τα αντιοξειδωτικά με διασημότερο εκπρόσωπο της βιταμίνη που είναι ιδανική να φοριέται το πρωί με αντηλιακό. Επίσης, η βιταμίνη αποχρωματίζει τις διχρωμίες και μειώνει τα σημάδια.

VITAMIN C & ANTIOXIDANTS:

 1. Magnesuim Ascorbyl Phosphate
 2. Ascorbyl Glucoside Solution 12%
 3. Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F
 4. Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%
 5. Ethylated Ascorbic Acid Solution 15%
 6. 100% L-Ascorbic Acid Powder
 7. Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres
 8. Vitamin C Suspension 30% in Silicone
 9. Antioxidants Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%
 10. EUK 134 0.1%
 11. Alpha Lipoic Acid
 12. Pycnogenol 5%

- Αντιγηραντική δράση (πεπτίδια)

ANTIGHRANTIKH%20DRASI%20-%20Copy.jpg

Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων, δηλαδή πρωτεϊνες όπως κολλαγόνο και ελαστίνη που διατηρούν την επιδερμίδα μας σφρυγιλή και ελαστική. Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή αυτή από τον οργανισμό μας πέφτει γι’αυτό και πρέπει να την ενισχύσουμε εξωγενώς με τα κατάλληλα προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια

PEPTIDES:

 1. “Buffet”
 2.  Buffet + Copper Peptides 1%
 3.  Argireline Solution 10%
 4.  Matrixyl 10% + HA

- Ρετινόλη και άλλα ρετινοειδή

RETINOLI%20-%20Copy.jpg

 

Ανήκουν στην βιταμίνη Α που είναι επίσης αντιοξειδωτική και είναι η μοναδική βιταμίνη η οποία δρα εκτός από την επιδερμίδα και απευθείας στα κύτταρα. Είναι το πιο διάσημο αντιγηραντικό συστατικό που έχει τη μεγαλύτερη δράση γι’αυτό και κάνει και τη μεγαλύτερη αντίδραση πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να την εντάξετε στη ρουτίνα σας σταδιακά. Ξεκινήστε με μια φορά ανά πέντε μέρες και αυξήστε την χρήση της όσο η επιδερμίδα σας αποκτά ανοχή, κάνει το λεγόμενο hardening. Χρησιμοποιήστε την βράδυ.

RETINOLS & RETINOIDS:

 1. Retinol 0.2% in Squalane
 2. Retinol 0.5% in Squalane
 3. Retinol 1% in Squalane
 4. Retinoid 2% Emulsion
 5. Retinoid 2% in Squalane
 6. Retinoid 5% in Squalane

Τι σημαίνει το %

Το ποσοστό 2%, 5% κλπ αντιστοιχεί στο ποσοστό του δραστικού συστατικού που θα βρείτε σε κάθε προϊόν. Όσο πιο αυξημένο είναι το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη δράση έχει το προϊόν. Το πιο αυξημένο ποσοστό που θα βρείτε σε ρετινόλη στην αγορά είναι 2%. Ξεκινήστε με το πιο χαμηλό ποσοστό αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη ή αν πρόκειται να δοκιμάσετε ένα δραστικό για πρώτη φορά, εκτός αν μιλάμε για ενυδατικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ.

Μερικοί βασικοί κανόνες στις μίξεις των δραστικών

-Μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από τρία serum σε κάθε ρουτίνα

-Η σωστή σειρά είναι από το πιο λεπτόρρευστο στο πιο παχύρρευστο

-Αν χρησιμοποιείτε δύο προϊόντα με την ίδια υφή χρησιμοποιείστε πρώτα αυτό που έχει η επιδερμίδα σας περισσότερο ανάγκη. Π.χ. αν χρησιμοποιείτε ένα serumβιταμίνης και ένα serum υαλουρονικού χρησιμοποιείστε πρώτα το αντιοξειδωτικό, δηλαδή τC. Αν, όμως, η επιδερμίδα σας έχει περισσότερο ανάγκη από ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε το serum υαλουρονικού.

-Μην ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε όλα τα προϊόντα μαζί. Σε περίπτωση ερεθισμού δεν ξέρετε ποιο προϊόν θα σας το έχει προκαλέσει.

-Η εταιρεία προτείνει να κάνετε προηγουμένως πάντα Patchtest, δηλαδή να δοκιμάζετε το προϊόν πρώτα σε ένα σημείο του χεριού σας.

-Ένα ιδανικό comboείναι το πρωί βιταμίνη και το βράδυ ρετινόλη.

-Όταν δύο δραστικά δεν συνδυάζονται, χώρισέ τα σε πρωινή και βραδινή ρουτίνα.

Μίξεις δραστικών που επιτρέπονται

-AHA και BHA (απολεπίζουν την επιδερμίδα σε δύο διαφορετικά επίπεδα)

-Υαλουρονικό οξύ με όλα (αν και… οξύ το υαλουρονικό είναι ένα ενυδατικό και καθόλου ερεθιστικό συστατικό που ταιριάζει με κάθε δραστικό)

Και μίξεις που απαγορεύονται

-Ρετινόλη με AHA(αναιρεί το ένα τη δράση του άλλου και επιπλέον είναι αρκετά ερεθιστικά σε συνδυασμό. Χρησιμοποιήστε τα εναλλάξ)

-Βιταμίνη με ρετινόλη (κρατήστε την βιταμίνη το πρωί και τη ρετινόλη το βράδυ)

-Βιταμίνη με νιασιναμίδη (Χρησιμοποιήστε τα εναλλάξ το πρωί)

-ΑΗΑ με ΑΗΑ (και οποιαδήποτε απολεπιστικά συστατικά λειτουργούν στα ίδια «βάθη» επιδερμίδας)

-ΑΗΑ και πεπτίδια (τα AHA έχουν χαμηλό PH που προκαλούν οξείδωση των πεπτιδίων με αποτέλεσμα και να μην είναι αποτελεσματικά και να προκαλούν ερεθισμό στην επιδερμίδα)

Πώς να συνδυάσετε τα συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας!

 1. Λιπαρή επιδερμίδα

Πρωί:

Καθαρισμός

Niacinamide

Natural Moisturising Factors

SPF

Βράδυ:

Καθαρισμός

Salicylic Acid

Niacinamide

 1. Αφυδάτωση

Πρωί:

Καθαρισμός

Hyaluronic Acid

Natural Moisturising Factors

SPF

Βράδυ:

Καθαρισμός

Hyaluronic Acid

Squalane Oil

   3. Αντιγηραντική φροντίδα

Πρωί:

Καθαρισμός

Buffet

Hyaluronic Acid

SPF

Βράδυ:

Καθαρισμός

Buffet

Retinoid

Rose Hip Seed Oil

 1. Ευαίσθητη επιδερμίδα

Πρωί

Hyaluronic Acid

Natural Moisturising Factors

SPF

Βράδυ:

Squalane Cleanser

Natural Moisturising Factors

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποσότητα
Αφαίρεση

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΪΟΝ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Εισάγεται το e-mail σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.
ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ.
Θα λάβετε ένα ενημερωτικό e-mail όταν το προϊόν γίνει και πάλι διαθέσιμο.
Έχετε δηλώσει ήδη ενδιαφέρον για ενημέρωση για το συγκεκριμένο προϊόν.
Θα λάβετε ένα ενημερωτικό e-mail όταν το προϊόν γίνει και πάλι διαθέσιμο.
Δημιουργήθηκε ένα λάθος κατά την καταχώρηση.
Παρακαλούμε προσπαθήστε αργότερα.
Προστέθηκε στο καλάθι!
Δωρεάν μεταφορικά!Μεταφορικά:
Σύνολο ( προϊόνπροϊόντα)
Επιλέξτε δείγματα ΔΩΡΕΑΝ πριν ολοκληρώστε την παραγγελία σας!