Πολιτική απορρήτου και cookies

Τελευταία ενημέρωση στις: 01/12/2021

Η Sephora σέβεται τις ανησυχίες σας για την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών σας δεδομένων.

Αυτό το έγγραφο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίον η Sephora χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σας, οι οποίες υποβάλλονται σε επεξεργασία όταν πλοηγείστε στον ιστότοπο www.sephora.gr, ο οποίος είναι επίσης προσβάσιμος σε κινητές συσκευές όπως κινητό τηλέφωνο ή tablet, εφεξής καλούμενος ο «Ιστότοπος», όταν πραγματοποιείται αγορές στα καταστήματά μας, χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές μας ή όταν σας προσφέρουμε υπηρεσίες ή αλληλεπιδράτε μαζί μας με άλλον τρόπο (οι «Υπηρεσίες» μας), είτε είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας είτε όχι. Το έγγραφο αυτό σάς επιτρέπει να γνωρίζετε την προέλευση και τη χρήση των πληροφοριών περιήγησης που υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικά μέσα, cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης, και να ασκείτε τις επιλογές και τα δικαιώματά σας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτός ο χάρτης ισχύει για όλους τους ιστοτόπους, τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Sephora και τις οντότητες του ομίλου Sephora οι οποίες αναφέρονται συλλογικά ως «Sephora», «εμείς», «μας» στον παρόντα χάρτη και προστίθενται στους «Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης» και στους «Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Πώλησης» (καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρεται σε αυτόν τον χάρτη).

Δεν ισχύει για ιστοτόπους, εφαρμογές και υπηρεσίες που διαθέτουν ξεχωριστούς χάρτες ή πολιτικές που δεν περιλαμβάνουν ή δεν παραπέμπουν στον παρόντα χάρτη ή που δεν έχουν αναθεωρηθεί με βάση τον παρόντα χάρτη (ειδικότερα, δεν ισχύει για τον ιστότοπο https://www.jobs.sephora.com/Greece, ή για τη συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο των αιτήσεων για θέση εργασίας στον Ιστότοπο του οποίου η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων διατίθεται στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.jobs.sephora.com/Greece/content/Privacy-Policy/?locale=el_GR, δεν ισχύει για τις επεξεργασίες στοιχείων τα οποία συλλέγονται όταν επισημαίνετε μια ανεπιθύμητη αντίδραση μετά τη χρήση ενός προϊόντος που διανέμει η Sephora SAS, περίπτωση για την οποία η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ).

Ως εκ τούτου, αυτός ο χάρτης είναι σημαντικός τόσο για εσάς που θέλετε να έχετε μια θετική εμπειρία και εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες μας, όσο και για εμάς που θέλουμε να απαντάμε με ακρίβεια και πληρότητα στις ερωτήσεις σας και να λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες σας.

Τροποποίηση του χάρτη

Ενδέχεται να τροποποιούμε περιστασιακά τον παρόντα χάρτη. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε αλλάζοντας την ημερομηνία στην κορυφή του παρόντος χάρτη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα προβούμε σε πρόσθετες ειδοποιήσεις (για παράδειγμα, προσθέτοντας μια δήλωση στις αρχικές σελίδες του Ιστοτόπου μας ή στέλνοντάς σας ένα email). Σας ενθαρρύνουμε να δείτε τον Χάρτη Προσωπικών Δεδομένων και των Cookies όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας για να ενημερώνεστε για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων μας, καθώς και τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο του τρόπου χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων και την προστασία του απορρήτου σας.

Τα βασικά σημεία του Χάρτη Προσωπικών Δεδομένων και των Cookies της Sephora

Πληροφορίες που συλλέγονται

  •    Συλλέγουμε πληροφορίες για εσάς όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο, αλληλεπιδράτε μαζί μας ή πραγματοποιείτε αγορές στο κατάστημα.
  •    Εκτός από τις πληροφορίες που δηλώνετε (π.χ. δημιουργία λογαριασμού, εγγραφή σε κάρτα επιβράβευσης), οι πληροφορίες συλλέγονται, παράγονται ή συνάγονται αυτόματα από τα συστήματά μας (π.χ. αντιστοίχιση/συγχώνευση δεδομένων για τη δημιουργία προφίλ εμπορικής προώθησης για εσάς).

Σκοπός

Αυτές οι πληροφορίες μάς επιτρέπουν να σας γνωρίσουμε καλύτερα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές σας για να σας παράσχουμε εξατομικευμένες προσφορές για τα προϊόντα μας και τα προϊόντα των συνεργατών μας.
Η χρήση των Cookies μάς επιτρέπει να βελτιώνουμε τις προδιαγραφές του Ιστοτόπου και να εμφανίζουμε διαφημίσεις σε αυτόν τον Ιστότοπο καθώς και σε άλλους ιστοτόπους.
Πραγματοποιούνται επίσης έλεγχοι για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ιστοτόπου και των συναλλαγών.

Αποδέκτες

Αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται στους συνεργάτες μας (καταστήματα Sephora) στο πλαίσιο της διαχείρισης του προγράμματος επιβράβευσής μας, καθώς και στους παρόχους υπηρεσιών μας, όταν αυτό απαιτείται για να σας παράσχουμε την υπηρεσία που ζητήσατε.
Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αγορών και του προφίλ) ενδέχεται, ανάλογα με τις επιλογές σας για κοινή χρήση, να διαβιβάζονται στους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες, ώστε να μπορούν να σας στείλουν εξατομικευμένες προσφορές.

Διαβιβάσεις

    Οι διαβιβάσεις δεδομένων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούνται λόγω των οργανωτικών συνθηκών ή της τοποθεσίας ορισμένων παρόχων μας (εταιρείες παράδοσης, εταιρείες υποδοχής, πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών ή ασφάλειας).
Για περισσότερες πληροφορίες,  πατήστε εδώ.

Οι επιλογές και τα δικαιώματα σας.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις επιλογές σας για άμεσο μάρκετινγκ και δημιουργία προφίλ εμπορικής προώθησης κάντε κλικ εδώ

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον σκοπό των Cookies και πώς να απενεργοποιήσετε τη χρήση τους,κάντε κλικ εδώ

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα πρόσβασης και διόρθωσης, καθώς και να ενημερωθείτε και να ασκήσετε τα άλλα δικαιώματα που σας αναγνωρίζονται βάσει της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων, παρακαλούμε πατήστε εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή παράπονα σχετικά με τον παρόντα χάρτη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
γραπτώς μέσω επιστολής προς τη SEPHORA GREECE ΑΕ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 11742 Αθήνα, Ελλάδα.
τηλεφωνικά όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στον αριθμό 2111883041* (χρέωση αστικής κλήσης, *στο πλαίσιο του ποιοτικού μας ελέγχου, αυτή η κλήση μπορεί να καταγραφεί)
ηλεκτρονικά μέσω email: privacy@sephora.gr
σε οποιοδήποτε από τα καταστήματά μας.

 

Ο πλήρης Χάρτης Προσωπικών Δεδομένων και Cookies της Sephora

Ποιοι είναι οι ρόλοι και οι ευθύνες των οντοτήτων του ομίλου Sephora σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;

Εάν ζείτε στην Ελλάδα, ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι η εταιρεία Sephora Greece ΑΕ, ανώνυμη εταιρεία, ΓΕΜΗ 122068801000, της οποίας η έδρα βρίσκεται στη διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 11744 Αθήνα, Ελλάδα (εφεξής «Sephora»).

Σε άλλες χώρες, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, η οντότητα Sephora με την οποία έρχεστε σε επαφή (κατά τη διάρκεια αγοράς στο κατάστημα ή στο Διαδίκτυο) ή η οποία αναφέρεται στη ανακοίνωση νομικού περιεχομένου, στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις χρήσης ή πώλησης του ιστοτόπου, είτε στη χώρα κατοικίας σας είτε στο εξωτερικό, έχει το ρόλο του από κοινού υπευθύνου επεξεργασίας δεδομένων με τη Sephora France, εκτός από το πρόγραμμα επιβράβευσης Sephora, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της οντότητας Sephora στην οποία έχετε εγγραφεί με την κάρτα επιβράβευσης.

Επιπλέον, η Sephora France καθορίζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις όσον αφορά τη δημιουργία προφίλ και το άμεσο μάρκετινγκ του ομίλου Sephora. Ως εκ τούτου, είναι ο αποδέκτης πληροφοριών σχετικά με τους πελάτες και τις προοπτικές άλλων οντοτήτων του ομίλου καθώς και των πληροφοριών περιήγησης των χρηστών του Ιστοτόπου και, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, πραγματοποιεί μελέτες εμπορικής προώθησης και στατιστικές έρευνες που κοινοποιούνται σε άλλες οντότητες του ομίλου και χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των δράσεων στόχευσης της εμπορικής προώθησης και διαφήμισης της Sephora.

Ποιες είναι οι πληροφορίες που συλλέγουμε;

Η Sephora συλλέγει διάφορους τύπους προσωπικών δεδομένων: 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ. 

Όλοι οι χρήστες του Ιστοτόπου πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών κατά την ημερομηνία της αίτησης εγγραφής στο πρόγραμμα επιβράβευσης Sephora, της δημιουργίας λογαριασμού για την υποβολή παραγγελίας και της διαβίβασης των προσωπικών τους δεδομένων μέσω του Ιστοτόπου μας. Επιπλέον, πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών για να μπορείτε να συμμετέχετε στις προωθητικές εκστρατείες που οργανώνει η Sephora ή για να μπορείτε να εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε διαφημιστικές επικοινωνίες από την εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, στην περίπτωση που, κατ’ εξαίρεση, κατά την άσκηση της δραστηριότητάς της, η Sephora προσφέρει υπηρεσίες σε άτομα κάτω των 16 ετών, κυρίως για να διευκολύνει την έναρξη, την εκτέλεση ή τη λύση μιας συμφωνίας, θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των ανηλίκων μόνο βάσει της έγκυρης συγκατάθεσης του ασκούντος τη γονική μέριμνα του ανηλίκου:

Πληροφορίες που παρέχετε απευθείας. 

Αυτό συμβαίνει όταν:

  • Δημιουργείτε έναν online λογαριασμό
  • Εγγράφεστε στο πρόγραμμα επιβράβευσης
  • Πραγματοποιείτε αγορές ή κάνετε κράτηση υπηρεσιών σε ένα από τα καταστήματά μας
  • Μας καλείτε στο τηλέφωνο
  • Εγγράφεστε για να λαμβάνετε τα email μας
  • Συμμετέχετε σε κλήρωση δώρων, διαγωνισμό, προωθητική ενέργεια ή έρευνα
  • Επικοινωνείτε μαζί μας χρησιμοποιώντας κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τρίτων
  • Ζητάτε εξυπηρέτηση πελατών
  • Επικοινωνείτε μαζί μας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

Η κοινή χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών είναι προαιρετική. Ωστόσο, εάν δεν μας παρέχετε όλες ή ορισμένες από τις ζητούμενες πληροφορίες, ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παράσχουμε ορισμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή πληροφορίες.

Οι κατηγορίες των πληροφοριών που συλλέγουμε περιλαμβάνουν:

  • Στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας (όπως όνομα και επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, μέθοδοι επικοινωνίας) που απαιτούνται για την ταυτοποίησή σας όταν χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες μας (π.χ., δημιουργία online λογαριασμού)
  • Στοιχεία συναλλαγής που απαιτούνται για την επεξεργασία της παραγγελίας σας (επιλεγμένα είδη, διεύθυνση παράδοσης και χρέωσης, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τρόπος πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας πληρωμής και της ημερομηνίας λήξης, καθώς και τον κάτοχο της κάρτας πληρωμής όταν πραγματοποιείτε πληρωμή μέσω Διαδικτύου)
  • Πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας (όπως οι προτιμήσεις σας για προϊόντα και υπηρεσίες)
  • Κοινωνικοδημογραφικές πληροφορίες (για παράδειγμα, η ηλικία σας, το επάγγελμα, το φύλο κ.λπ., τα οποία αναφέρετε όταν δημοσιεύετε μια κριτική)
  • Πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά σας χαρακτηριστικά (όπως το χρώμα των ματιών ή ο τύπος των μαλλιών σας που επιλέγετε να μας κοινοποιήσετε όταν χρησιμοποιείτε το Beauty Board)
  • Ιστορικά δεδομένα σχετικά με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες σας και κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κάρτα επιβράβευσης στο κατάστημα (διατηρούμε ιστορικό συναλλαγών και τόπων αγοράς· ομοίως, όταν αγοράζετε ή επιστρέφετε ένα προϊόν, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή, όπως π.χ. πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ημερομηνία και τον τόπο αγοράς ή επιστροφής)
  • Τα ιστορικά δεδομένα των επαφών σας μαζί μας (Διατηρούμε επίσης το ιστορικό της σχέσης μας όταν επικοινωνείτε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ή όταν προβαίνετε σε κάποια απαίτηση).
  • Η κριτική που γράφετε για τα προϊόντα στο Beauty Board.

Τα δεδομένα που ζητάμε και είναι απαραίτητα ώστε να απαντήσουμε στα αιτήματά σας επισημαίνονται με αστερίσκο ή ισοδύναμο σύμβολο στα έντυπα συλλογής, ή προσδιορίζονται ως τέτοια προφορικά όταν συλλέγονται. Εάν δεν συμπληρώσετε τα απαιτούμενα πεδία ή δεν παράσχετε τις πληροφορίες που σημειώνονται ως απαιτούμενες, δεν θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας.

Στα καταστήματά μας ή σε εκδηλώσεις που διοργανώνουμε (για παράδειγμα, εκδηλώσεις μακιγιάζ, παρουσιάσεις προϊόντων ή άλλες εκδηλώσεις σε κατάστημα), ενδέχεται να συλλέξουμε πρόσθετα προσωπικά δεδομένα υπό τις προϋποθέσεις και για τις χρήσεις που προβλέπονται ειδικά για την περίσταση.

Πληροφορίες που συλλέγουμε αυτόματα

Συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με εσάς όταν έχετε πρόσβαση ή χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο ή όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή πώλησης, και πιο συγκεκριμένα:

  • Δεδομένα σύνδεσης: Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε και να χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο (όπως το λειτουργικό σύστημα, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, αν χρησιμοποιείτε ή όχι διακομιστή μεσολάβησης, τη συναγόμενη τοποθεσία της διεύθυνσης IP για την ταυτοποίηση του υπολογιστή σας, τη διάρκεια της επίσκεψής σας, τις σελίδες που επισκεφτήκατε και τον σύνδεσμο που σας έφερε στον Ιστότοπό μας).
  • Πληροφορίες σχετικά με την περιήγησή σας (είτε είστε συνδεδεμένοι είτε όχι): Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς όταν αλληλεπιδράτε με τον Ιστότοπό μας ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνουμε. Οι πληροφορίες αυτές μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε τις προτιμήσεις σας, την προτίμησή σας για συγκεκριμένες μάρκες ή προϊόντα και να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται τόσο όταν είστε συνδεδεμένοι όσο και όταν δεν είστε και ενδέχεται να διασταυρωθούν μεταξύ τους ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies και πώς να τα διαγράψετε, ανατρέξτε στην παρακάτω ενότητα "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ SEPHORA ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES".
  • Δεδομένα τοποθεσίας: Όταν είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή για κινητές συσκευές και έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας.
  • Καταγραφή κλήσεων προς την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μας. Επιπλέον, σε περίπτωση που επικοινωνήσετε με έναν από τους συμβούλους μας, οι συνομιλίες σας ενδέχεται να καταγραφούν για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Ενημερώνεστε με μήνυμα πριν συνδεθείτε. Θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας και άλλους τρόπους επικοινωνίας μαζί μας, εάν δεν επιθυμείτε να καταγραφεί η συνομιλία σας.

Επιπλέον, ανάλογα με τα δεδομένα που μπορεί να έχουμε ήδη στην κατοχή μας, ορισμένες φόρμες μπορεί να είναι προσυμπληρωμένες.

Με αυτόν τον τρόπο, αν έχετε λογαριασμό στο Sephora.gr και θέλετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα επιβράβευσης, απλά κάντε κλικ στο κουμπί για να εισέλθετε στο πρόγραμμα επιβράβευσης και είτε συμπληρώστε τα στοιχεία που λείπουν, είτε επαληθεύστε τυχόν λανθασμένες πληροφορίες στον λογαριασμό σας για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα επιβράβευσης.

Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε την κάρτα επιβράβευσης που παραλάβατε σε ένα από τα καταστήματά μας με τον λογαριασμό σας για να αποκομίσετε οφέλη στον Ιστότοπό μας: απλά εισάγετε τον αριθμό της κάρτας επιβράβευσης και συμπληρώστε τυχόν στοιχεία που λείπουν ή επαληθεύστε τυχόν λανθασμένες πληροφορίες.

Πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω συνεργατών και άλλων πηγών

Ενδέχεται επίσης να λάβουμε πληροφορίες σχετικές με εσάς από άλλες πηγές και να τις συνδέσουμε με πληροφορίες που συλλέγουμε για εσάς, όπως:

  • Πληροφορίες από τοπικές βάσεις δεδομένων ταχυδρομικών υπηρεσιών ώστε να επιβεβαιώσουμε και να ανανεώσουμε τις διευθύνσεις αποστολής.
  • Δεδομένα που κοινοποιούνται από τρίτους συνεργάτες: πρόκειται για πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί από τρίτους συνεργάτες με τους οποίους έχετε έρθει σε επαφή και έχετε επιτρέψει να κοινοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα σε εμάς για άμεση εμπορική προώθηση ή διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτά είναι κοινωνικοδημογραφικά δεδομένα (όπως η κοινωνικοεπαγγελματική κατηγορία σας, το εύρος της ηλικίας σας, το φύλο σας κ.λπ.), στοιχεία επικοινωνίας (όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου κ.λπ.), τα δεδομένα προφίλ (όπως η προτίμησή σας για ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες, κέντρα ενδιαφέροντος κ.λπ.)
  • Δεδομένα που κοινοποιούνται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης: πρόκειται για πληροφορίες που μας κοινοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε χρησιμοποιήσει μέσω του Ιστοτόπου μας. Ειδικότερα, όταν κοινοποιείτε την εμπειρία σας με τη Sephora σε άλλους πελάτες, χρησιμοποιείτε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποιείτε πληροφορίες σχετικά με εσάς με το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με εμάς. Αυτές οι επικοινωνίες διέπονται από τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία σας κατευθύνουμε
  • Πληροφορίες σχετικά με τρίτους

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες που παρέχετε για άλλα άτομα, για παράδειγμα, όταν αγοράζετε μια κάρτα δώρου για κάποιον και ζητάτε να την παραλάβει ηλεκτρονικά, όταν αποφασίζετε να αγοράσετε και να στείλετε προϊόντα σε κάποιον άλλον ή όταν συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι στον Ιστότοπό μας και προσκαλείτε και τους φίλους σας να παίξουν. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για την εκπλήρωση των αιτημάτων σας και δεν θα στείλουμε επικοινωνίες μάρκετινγκ στις επαφές σας, εκτός αν οι ίδιοι επιλέξουν να λαμβάνουν επικοινωνίες από εμάς.

    Ποια είναι η νομική βάση και η χρήση των πληροφοριών που συλλέγουμε;

    Για ποιο χρονικό διάστημα διατηρούνται τα δεδομένα σας;

    Διαβιβάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιες είναι οι εγγυήσεις;

    Πώς να διαγραφείτε από ενημερωτικά δελτία, να διαχειριστείτε τις επιλογές σας για προωθητική επικοινωνία και στοχευμένη διαφήμιση;

    Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν θέλετε στοχευμένη διαφήμιση;

    Πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα; Πώς μπορείτε να τα διορθώσετε ή να τα διαγράψετε ή να ασκήσετε τα άλλα δικαιώματά σας;

    Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

    Πώς μπορείτε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές αυτής της πολιτικής;

    Ειδοποίηση της Sephora σχετικά με τα cookies

    Τι είναι το «Cookie»;

    Τι Cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπο www.sephora.gr;

    Πως ενημερώνεστε;

    Διάρκεια διατήρησης και συνέπειες του αποκλεισμού των Cookies

    Τύποι cookies Διάρκεια διατήρησης Συνέπειες αποκλεισμού
    Απαραίτητα cookies Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ σύντομη, συνήθως για τη διάρκεια της σύνδεσης στον ιστότοπο. Ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο ή στις υπηρεσίες του
    Cookies εξατομίκευσης Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ σύντομη, συνήθως για τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης, λίγες ώρες ή το ανώτερο ένα έτος. Η παρουσίαση του ιστοτόπου δεν προσαρμόζεται στις προτιμήσεις εμφάνισης της συσκευής σας, οι κωδικοί πρόσβασης και οι πληροφορίες σας σχετικά με τις φόρμες που συμπληρώνονται στον ιστότοπο δεν αποθηκεύονται.
    Cookies ανάλυσης, επιδόσεων και μέτρησης επισκεψιμότητας. Η διάρκεια ζωής των cookies μέτρησης επισκεψιμότητας δεν υπερβαίνει τους 13 μήνες Δεν έχουν καμία συνέπεια στη χρήση του ιστοτόπου.
    Cookies διαφήμισης Η διάρκεια ζωής των cookies διαφήμισης δεν υπερβαίνει τους 13 μήνες. Δεν έχουν καμία συνέπεια στη χρήση του ιστοτόπου. Ωστόσο, η διαγραφή τους δεν εμποδίζει τη διαφήμιση μέσω Διαδικτύου. Θα εμφανίζονται μόνο διαφημίσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τα κέντρα ενδιαφέροντός σας.
    Cookies διαμοιρασμού Η διάρκεια ζωής αυτών των Cookies διαμοιρασμού καθορίζεται από κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 13 μήνες. Δεν έχουν καμία συνέπεια στη χρήση του ιστοτόπου. Ωστόσο, η απενεργοποίηση αυτών των cookies θα αποτρέψει κάθε αλληλεπίδραση με το σχετικό ή τα σχετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Online cookies ασφάλειας πληρωμών Το cookie μπορεί να διατηρηθεί για έως και πέντε χρόνια, αλλά οι πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό διατηρούνται για διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών. Η παραγγελία σας ενδέχεται να μην επικυρωθεί αυτόματα και να υποβληθεί σε χειροκίνητο έλεγχο.

    Οι επιλογές σας σχετικά με τα cookies

    Για να προχωρήσετε περαιτέρω: κατανοήστε πώς χρησιμοποιούνται τα cookies λεπτομερώς

    «Τεχνικά» cookies
    • Τα τεχνικά cookies περιλαμβάνουν cookies που απαιτούνται για την περιήγηση στον Ιστότοπο (όπως τα αναγνωριστικά περιόδου σύνδεσης) και τα cookies λειτουργικότητας που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως cookies που επιτρέπουν την αναγνώρισή σας, σηματοδοτούν την επίσκεψή σας σε μια σελίδα ή βελτιώνουν την ευκολία της περιήγησής σας, όπως μεταξύ άλλων:
    • αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με μια φόρμα που συμπληρώσατε στον Ιστότοπό μας (εγγραφή ή πρόσβαση σε λογαριασμό) ή σε προϊόντα, υπηρεσίες ή πληροφορίες που έχετε επιλέξει στον Ιστότοπό μας (υπηρεσία που έχετε εγγραφεί, το περιεχόμενο ενός καλαθιού παραγγελιών κ.λπ.)
    • σας παρέχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές και προσωπικές περιοχές του Ιστοτόπου μας, όπως ο λογαριασμός σας, χρησιμοποιώντας τα αναγνωριστικά και την ημερομηνία που ενδέχεται να μας έχετε παράσχει προηγουμένως
    • εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας, όπως όταν σας ζητείται να συνδεθείτε ξανά σε ένα περιεχόμενο ή μια υπηρεσία μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα
    • - προσαρμόζουν την εμφάνιση του ιστοτόπου στις προτιμήσεις εμφάνισης της συσκευής σας (για παράδειγμα, τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα ή την ανάλυση οθόνης).

    Μπορείτε να αρνηθείτε τη χρήση αυτού του τύπου cookies και να τα διαγράψετε από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας (βλ. ενότητα Οι επιλογές στο πρόγραμμα περιήγησής σαςThe choices in your browser). Ωστόσο, ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον Ιστότοπο ή στις υπηρεσίες του.

    Cookies ασφάλειας πληρωμών

    Τα cookies μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης (απάτη πληρωμών, κλοπή ταυτότητας κ.λπ.). Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα δικαιώματά σας, η Sephora ή οι πάροχοι υπηρεσιών που ενεργούν για λογαριασμό της μπορούν να αποθηκεύουν εργαλεία παρακολούθησης (trackers) για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή που πραγματοποίησε την παραγγελία (συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκε, της τοποθεσίας του μηχανήματος, της χρήσης ή της μη χρήσης διακομιστή μεσολάβησης κ.λπ.). Αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης «δακτυλικών αποτυπωμάτων» που σχετίζονται με τα δεδομένα της παραγγελίας σας χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας, του τρόπου πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε και του τρόπου παράδοσης. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αποστέλλονται σε όλους τους τρίτους που επιτρέπονται από τον νόμο ή σε υπηρεσίες εντοπισμού και πρόληψης της απάτης που έχει ορίσει η SEPHORA μόνο για την ταυτοποίηση του αγοραστή, την εγκυρότητα της παραγγελίας, τον τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε και την προγραμματισμένη παράδοση.

    Ωστόσο, εάν αρνηθείτε τα cookies που χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια των συναλλαγών, η παραγγελία σας δεν μπορεί να εγκριθεί αυτόματα και θα υπόκειται σε έλεγχο με μη αυτόματο τρόπο. Για την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας ενδέχεται να ζητηθεί απόδειξη της ταυτότητάς σας.

    Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με αυτούς τους ελέγχους ή εάν ο λογαριασμός σας έχει μπλοκαριστεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών βλ. ενότητα (Tρόποι Επικοινωνίας).

    Cookies μέτρησης επισκεψιμότητας
    • Τα cookies μέτρησης επισκεψιμότητας μετρούν τους επισκέπτες διαφόρων περιεχομένων και τμημάτων του ιστοτόπου μας για την αξιολόγηση και την οργάνωσή τους, και ειδικότερα προκειμένου:
    • να λαμβάνουμε στατιστικά στοιχεία και όγκους επισκεπτών και να χρησιμοποιούμε τα διάφορα στοιχεία που συνθέτουν τον ιστότοπό μας (επισκέψεις σε ενότητες και περιεχόμενα, διαδρομές) για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το ενδιαφέρον και τη φιλικότητα των υπηρεσιών μας προς τον χρήστη
    • να προσαρμόζουμε την εμφάνιση του Ιστοτόπου μας ή των διαφημιστικών περιοχών στις προτιμήσεις εμφάνισης της συσκευής σας (τη γλώσσα που χρησιμοποιείται, την ανάλυση οθόνης, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται κ.λπ.) όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπό μας ανάλογα με τον εξοπλισμό και το λογισμικό προβολής ή ανάγνωσης που περιλαμβάνεται στη συσκευή σας.

    Τα cookies μέτρησης επισκεψιμότητας δημοσιεύονται από τους παρόχους υπηρεσιών μας ή από εμάς. Εκτός από την ανάλυση των επισκεπτών, μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα περιήγησης για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη φιλικότητα των υπηρεσιών μας προς τον χρήστη.

    Οι υπηρεσίες ανάλυσης επισκεπτών που χρησιμοποιεί αυτός ο ιστότοπος παράγουν και αποστέλλουν μόνο συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία και όγκο επισκεπτών στους τεχνικούς εργολάβους μας και αποκλείουν όλες τις ατομικές πληροφορίες. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία διασταυρώνονται με τα στατιστικά στοιχεία επισκεπτών άλλων ιστοτόπων, καθώς και με τα στοιχεία των πελατών σας.

    Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιούμε επίσης εργαλεία μέτρησης για να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε σχετικές ενέργειες πωλήσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγονται (για παράδειγμα, αποστολή νέου μηνύματος ή εξατομικευμένης προσφοράς).

    Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη χρήση των cookies που αναλύουν στατιστικά τα δεδομένα περιήγησής σας. Για να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα « Οι επιλογές σας σχετικά με τα Cookies ».

    Cookies διαφήμισης

    Σκοπός

    • Η χρήση των cookies διαφήμισης καθορίζει το διαφημιστικό περιεχόμενο το οποίο προωθεί μόνο τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον ιστότοπο www.sephora.gr και μπορεί να ταιριάζουν με τα κέντρα ενδιαφέροντός σας, όπως προκύπτει από την προηγούμενη περιήγηση της σχετικής συσκευής, και συγκεκριμένα με:
    • την καταμέτρηση του συνολικού αριθμού των διαφημίσεων που έχουμε προβάλει στους διαφημιστικούς μας χώρους, προσδιορίζοντας αυτές τις διαφημίσεις, τον αντίστοιχο αριθμό προβολών τους, τον αριθμό των χρηστών που έκαναν κλικ σε κάθε διαφήμιση και, κατά περίπτωση, τις μετέπειτα ενέργειες που πραγματοποίησαν αυτοί οι χρήστες στις σελίδες στις οποίες οδήγησαν αυτές οι διαφημίσεις,
    • την προσαρμογή του διαφημιστικού περιεχομένου στον Ιστότοπό μας και στη συσκευή που παρέχεται από τις διαφημιστικές μας περιοχές, καθώς και των προσφορών μας, σύμφωνα με την περιήγηση της συσκευής σας στον Ιστότοπό μας ή σε ιστοτόπους τρίτων, τις αγορές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε ή/και σύμφωνα με τα δεδομένα τοποθεσίας (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) που αποστέλλει η συσκευή σας (με την προηγούμενη συγκατάθεσή σας),
    • στον βαθμό που μας έχετε παράσχει προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών στοιχείων επικοινωνίας σας, κατά την εγγραφή σας, την παραγγελία σας ή την πρόσβασή σας σε μία από τις υπηρεσίες μας, συσχετισμό των εν λόγω δεδομένων με πληροφορίες περιήγησης ώστε να σας στείλουμε, για παράδειγμα, ηλεκτρονικά μηνύματα μάρκετινγκ ή να εμφανίσουμε στη συσκευή σας, εντός των διαφημιστικών χώρων που δημοσιεύουμε, εξατομικευμένες διαφημίσεις που προορίζονται ειδικά για εσάς και μπορεί να σας ενδιαφέρουν προσωπικά;
    • για να σας στέλνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα μάρκετινγκ που ταιριάζουν στο προφίλ χρήστη σας.

    Πως συλλέγονται οι πληροφορίες από τα Cookies διαφήμισης;

    Τα Cookies διαφήμισης αποθηκεύονται στη συσκευή του χρήστη από τεχνολογίες παρακολούθησης («Tracker») που παρέχονται από τους συνεργάτες μας και εισάγονται στις σελίδες που επισκέπτονται ή εισάγονται απευθείας από τους διαφημιστές στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στον Ιστότοπο.

    Αυτή η τεχνολογία παρακολούθησης αποστέλλει αυτόματα στους εν λόγω συνεργάτες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της επισκεπτόμενης σελίδας ή τη διαφήμιση που τοποθετήθηκε στην επισκεπτόμενη σελίδα. Οι πληροφορίες αυτές διασταυρώνονται με το αναγνωριστικό που περιέχεται στα Cookies που αποθηκεύονται στη συσκευή σας από τους συνεργάτες. .

    Πως διασταυρώνονται αυτές οι πληροφορίες;

    Εάν έχετε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό, μια κάρτα επιβράβευσης ή όταν υποβάλλετε μια παραγγελία, οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα Cookies διαφήμισης στον Ιστότοπο ή σε ιστοτόπους τρίτων διασταυρώνονται και συνδυάζονται με τις πληροφορίες από τη χρήση του λογαριασμού σας ή των προϊόντων και υπηρεσιών μας για τη δημιουργία ενός προφίλ χρήστη που χρησιμοποιείται για στοχευμένη διαφήμιση και άμεσο μάρκετινγκ.

    Το προφίλ σας εμπλουτίζεται επίσης με πληροφορίες που λαμβάνονται από τις αλληλεπιδράσεις σας με τους συνεργάτες μας ή άλλους εκδότες που είναι πελάτες αυτών των συνεργατών. Συνδέσεις πραγματοποιούνται επίσης με δεδομένα που συλλέγονται εκτός σύνδεσης και αποθηκεύονται στα εργαλεία διαχείρισης πελατών μας ή σε αυτά που διαχειρίζονται οι εν λόγω επιχειρηματικοί συνεργάτες (όπως εταιρείες επικοινωνίας, φορείς μέτρησης επισκεψιμότητας ή εταιρείες στοχευμένης διαφήμισης).

    Ποιο είναι το όφελος από την προβολή διαφημίσεων προσαρμοσμένων στην περιήγησή σας;

    Στόχος μας είναι να σας εμφανίζουμε την πιο σχετική διαφήμιση. Για τον σκοπό αυτόν, η χρήση των Cookies μάς επιτρέπει να προσδιορίσουμε, σε πραγματικό χρόνο, ποια διαφήμιση να εμφανίζεται σε μια Συσκευή, ανάλογα με την πρόσφατη διαδρομή της σε έναν ή περισσότερους ιστοτόπους ή εφαρμογές.

    Το ενδιαφέρον σας για το διαφημιστικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στη Συσκευή σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο καθορίζει συχνά τους διαφημιστικούς πόρους που του επιτρέπουν να λειτουργεί τις υπηρεσίες του, οι οποίες συχνά παρέχονται στους χρήστες δωρεάν. Αυτό επιτρέπει σε εμάς και σε τρίτους να προβάλλουμε διαφημίσεις που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σας και όχι διαφημίσεις που δεν θα σας ενδιαφέρουν.

    Cookies διαμοιρασμού

    Ο ιστότοπός μας περιέχει cookies από συνδέσμους κοινοποίησης στο Facebook, το YouTube, το Instagram και άλλα παρόμοια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπουν να κοινοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστοτόπου μας σε άλλα άτομα ή να κοινοποιήσετε την προβολή ή τη γνώμη σας για το περιεχόμενο του ιστοτόπου σε άλλους. Αυτά τα Cookies αποθηκεύονται απευθείας από τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συμβαίνει ειδικότερα με τα κουμπιά «κοινοποίηση» (share) και «Μου αρέσει» (like) από τα κοινωνικά δίκτυα «Facebook» και «Instagram». Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που παρέχει ένα τέτοιο κουμπί μπορεί να είναι σε θέση να σας ταυτοποιήσει, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιήσατε κατά την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο. Αυτός ο τύπος κουμπιού της εφαρμογής μπορεί να επιτρέψει στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης να παρακολουθεί την περιήγησή σας στον Ιστότοπό μας απλώς και μόνο επειδή ο λογαριασμός σας στο μέσο αυτό ήταν ενεργός στη Συσκευή (ανοικτή περίοδος σύνδεσης) κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας. Δεν ελέγχουμε τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την περιήγησή σας στον Ιστότοπό μας και τον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδέονται με τα προσωπικά δεδομένα που κατέχουν.

    Εάν είστε συνδεδεμένοι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ περιηγείστε στον ιστότοπό μας, τα κουμπιά κοινοποίησης επιτρέπουν τη σύνδεση του περιεχομένου που βλέπετε με τον λογαριασμό χρήστη σας.

    Σας καλούμε να διαβάσετε τις πολιτικές απορρήτου αυτών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε πώς χρησιμοποιούν τις πληροφορίες περιήγησης που μπορούν να αποκτήσουν από αυτά τα κουμπιά, ιδίως για διαφημιστικούς σκοπούς.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟY Εποπτεία καλλυντικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής

    Η παρούσα πολιτική περιγράφει με ποιους τρόπους χρησιμοποιούν η Sephora SAS (ο « Διανομέας ») και η Sephora S+ (το « Βrand Sephora ») τα στοιχεία που σας αφορούν και τα οποία, συγκεκριμένα, συλλέγονται όταν υποβάλλονται αναφορές για ανεπιθύμητα συμβάντα υγείας που πιθανώς αντιμετωπίσατε εσείς ή άτομο από τον κοντινό σας περίγυρο μετά τη χρήση κάποιου από τα προϊόντα που διανέμει η Sephora SAS. Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στη βοήθειά σας, ο Διανομέας και η Επωνυμία Sephora μπορούν να διασφαλίσουν την περαιτέρω παρακολούθηση ανεπιθύμητων συμβάντων υγείας για τα οποία μπορεί να γίνεται δήλωση ή αναφορά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (εφεξής ès l’« ανεπιθύμητο συμβάν υγείας ésirable »).

    Ο Διανομέας και η Μάρκα Sephora είναι υπεύθυνοι για τις ξεχωριστές διαδικασίες επεξεργασίας των συγκεκριμένων προσωπικών πληροφοριών (" οι πληροφορίες ") οι οποίες διεξάγονται στην περίπτωση των προαναφερόμενων συμβάντων υγειονομικής επαγρύπνησης σύμφωνα με το σύστημα εποπτείας των καλλυντικών προϊόντων ή, διαφορετικά, των προϊόντων διατροφής. Και οι δύο οντότητες είναι εγκατεστημένες στη διεύθυνση οδός rue Ybry, αρ. 41, 92200 Neuilly-sur-Seine, Γαλλία (εφεξής από κοινού «Sephora» ή «(Εμείς)/μας)»).

    Στη Sephora, πρωταρχική μας μέριμνα είναι η προστασία και η ασφάλεια των πληροφοριών που αφορούν τους πελάτες μας και τους χρήστες των προϊόντων μας.

    Για τον παραπάνω λόγο, σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική απορρήτου, ώστε να ενημερωθείτε για τις συνθήκες επεξεργασίας των πληροφοριών που μας εμπιστεύεστε κάθε φορά που αναφέρετε ένα ανεπιθύμητο συμβάν υγείας, συγκεκριμένα:

    Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε για εσάς;

    Για ποιους σκοπούς;és ?

    Υπό ποιες συνθήκες γίνεται γνωστοποίηση και διαβίβαση των πληροφοριών;

    Πώς εγγυόμαστε τη διατήρηση και την ασφάλεια των παρεχόμενων πληροφοριών;

    Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

    Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

    Λάβετε υπόψη σας ότι η Sephora μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικαιροποιήσει την παρούσα Πολιτική απορρήτου. Η πιο πρόσφατη ημερομηνία επικαιροποίησης εμφανίζεται στο τέλος της Πολιτικής απορρήτου. Σας καλούμε επομένως να ανατρέχετε στην Πολιτική ανά τακτά διαστήματα.

    Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε για εσάς;

    Συλλέγουμε πληροφορίες που σας αφορούν με τους ακόλουθους τρόπους:

    • Απευθείας από εσάς, κατά την επικοινωνία σας με τον Διανομέα:
      • μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών τηλεφωνικά, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την υποβολή μιας παραγγελίας στον ηλεκτρονικό μας ιστότοπο πώλησης, με την καταχώρηση σχολίων στους ιστότοπούς μας και στα κοινωνικά μας δίκτυα
      • μέσω των πωλητών στο κατάστημα ή
    • Από τρίτους, όταν μας γνωστοποιούνται περιστατικά από εταιρείες ή έναν επαγγελματία υγείας.

    Για να φέρει σε πέρας την αποστολή της αναφορικά με την υγειονομική εποπτεία της αγοράς, η Sephora συλλέγει τις ακόλουθες πληροφορίες:

    • Πληροφορίες που σχετίζονται με το εμπλεκόμενο άτομο και κρίνονται απαραίτητες για την αξιολόγηση του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας, συγκεκριμένα:
      • στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητας, ταυτοποίησης και επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός εκπτωτικής κάρτας μέλους, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμός τηλεφώνου, ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε σχετικά, εφόσον το επιθυμείτε, μετά την αναφορά του ανεπιθύμητου συμβάντος. Όταν ο χρήστης του προϊόντος είναι ανήλικος, ζητούμε επίσης το ονοματεπώνυμο του νόμιμου κηδεμόνα του.
      • πληροφορίες που σχετίζονται με την προσωπική και/ή επαγγελματική ζωή: δεδομένα σχετικά με τη χρήση του εν λόγω προϊόντος τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την αξιολόγηση του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας.
      • πληροφορίες που σχετίζονται με την κατάσταση υγείας: περιγραφή των παρενεργειών (αντίδραση του οργανισμού), αν δόθηκε άδεια από την εργασία λόγω ασθενείας και η διάρκειά της, αν έλαβε χώρα νοσηλεία κ.λπ.
    • Πληροφορίες σχετικές με το άτομο που προέβη στην αναφορά του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας (συμπεριλαμβανομένου, σε ορισμένες περιπτώσεις, του επαγγελματία υγείας που δύναται να παράσχει διευκρινήσεις).

    Το άτομο ενημερώνεται για την αναγκαστική άρση του απορρήτου της ταυτότητας. Συνεπώς, θα πρέπει να μεριμνήσει και να διαβιβάζει μόνο τις απαιτούμενες πληροφορίες που του ζητά η Sephora, προκειμένου να τηρεί τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την εποπτεία των καλλυντικών προϊόντων και των προϊόντων διατροφής.

    Ποιοι είναι οι σκοποί;

    Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται οι σκοποί για τους οποίους γίνεται η επεξεργασία των πληροφοριών σας από τις υπηρεσίες μας και οι λόγοι για τους οποίους απαιτείται η εν λόγω επεξεργασία.

    Σκοποί της επεξεργασίας Λόγοι που καθιστούν αναγκαία την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από τις υπηρεσίες μας
    • Πρόληψη, επίβλεψη, αξιολόγηση, διαχείριση ανεπιθύμητων συμβάντων υγείας.

    Οι προβλεπόμενες διαδικασίες στο πλαίσιο της επεξεργασίας είναι:
    (i) η συλλογή, η καταχώρηση, η ανάλυση, η παρακολούθηση, η τεκμηρίωση, η διαβίβαση και η διατήρηση των δεδομένων για κάθε ανεπιθύμητο συμβάν υγείας το οποίο προκλήθηκε από προϊόντα παραγόμενα από την μάρκα Sephora ή πωλούμενα από τη Sephora με την ιδιότητα του Διανομέα και
    (ii) η διαχείριση της επικοινωνίας με το άτομο που γνωστοποίησε το ανεπιθύμητο συμβάν υγείας.

    Νομική υποχρέωση: επεξεργασία των πληροφοριών που σχετίζονται με την εποπτεία των διανεμόμενων καλλυντικών προϊόντων και των προϊόντων διατροφής από τη Sephora κατ’ εφαρμογήν του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1223/2009 και του κανόνων Δημόσιας Υγείας.

    Η επεξεργασία αυτή κρίνεται επίσης αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος, Η επεξεργασία αυτή κρίνεται επίσης αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

    • Ανάπτυξη στατιστικών στοιχείων για επανειλημμένα περιστατικά υποβολής αναφοράς (δεδομένα με μη προσωπικό χαρακτήρα).
    Νομική υποχρέωση και δημόσιο συμφέρον της Sephora να επιτηρεί την αγορά και να καθορίζει τα επικίνδυνα προϊόντα.
    • Παρακολούθηση των επιπτώσεων μετά την αναφορά του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας.
    Νομική υποχρέωση να διασφαλίζεται η αξιολόγηση του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας.

    Οι πληροφορίες που μας είναι απολύτως απαραίτητες για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών επισημαίνονται με έναν αστερίσκο στο δελτίο παραπόνων πελάτη που πιθανώς να σας δοθεί στα καταστήματά μας, ή διευκρινίζονται προφορικά κατά την επικοινωνία σας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών. Αν επιλέξετε να μην συμπληρώσετε αυτά τα υποχρεωτικά πεδία, δεν θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε τα αιτήματά σας και/ή να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας στην περίπτωση που μας το έχετε ζητήσει ρητώς.

    Οι υπόλοιπες πληροφορίες (χωρίς αστερίσκο) είναι προαιρετικές και θα μας επιτρέψουν να σας γνωρίσουμε καλύτερα και να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας και με τις υπηρεσίες μας.

    Υπό ποιες συνθήκες γίνεται γνωστοποίηση και διαβίβαση των πληροφοριών;

    Πιθανώς να χρειαστεί να γνωστοποιήσουμε τις πληροφορίες σας, αποκλειστικά και μόνο για τους προαναφερόμενους σκοπούς, στους ακόλουθους αποδέκτες:

    • Στην Υπηρεσία Κανονιστικού Πλαισίου και Ποιότητας της Sephora
    • Στην υπηρεσία της Sephora που διαχειρίζεται τα αιτήματα (για παράδειγμα, το Νομικό Τμήμα και/ή το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών που επικοινωνεί απευθείας μαζί σας)ora
    • Στην αρμόδια υπηρεσία για τους εσωτερικούς ελέγχους της Sephora, προκειμένου να επαληθεύσει την τήρηση των κανονιστικών υποχρεώσεων
    • Στον Συντονιστή για τα σχόλια στον ιστότοπο της Sephora
    • Στους παρόχους υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας. Αυτοί ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σας, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, προκειμένου να διερευνήσουν τα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα υγείας
    • Στις εταιρείες τρίτων προϊόντων τα οποία θεωρούνται υπαίτια στο πλαίσιο της αναφοράς
    • Στο αρμόδιο προσωπικό για τις ασφάλειες
    • Στους δημόσιους εθνικούς φορείς που κρίνονται αρμόδιοι σε περίπτωση γνωστοποίησης σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων υγείας (για παράδειγμα, το ANSM, o Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, για τη Γαλλία, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ για την Ελλάδα, κλπ
    • Στους παρόχους υπηρεσιών που σχετίζονται με την επεξεργασία: πάροχοι συστημάτων πληροφορικής που διαχειρίζονται τις επεξεργασίες, εξωτερικοί σύμβουλοι, τοξικολογικά εργαστήρια.

    Στην περίπτωση που η αναφορά σας αφορά τη χρήση προϊόντος μιας Εταιρίας η οποία δεν είναι εγκατεστημένη στον ΕΟΧ, διαβιβάζουμε τις πληροφορίες στην εν λόγω Εταιρία (Brand), ώστε να μπορεί να τηρήσει τις κανονιστικές της υποχρεώσεις με βάση το σύστημα εποπτείας. Η διαβίβαση αυτή γίνεται με τη συγκατάθεσή σας και η Sephora έχει εφαρμόσει τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες, εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες εγγυώνται την προστασία των πληροφοριών σας κατά τη διαβίβασή τους σε Εταιρίες/νομικά πρόσωπα εκτός του ΕΟΧ. Έχετε το δικαίωμα να λάβετε πληροφορίες για τον μηχανισμό μέσω του οποίου οι πληροφορίες σας διαβιβάζονται εκτός του ΕΟΧ, καθώς και για τη χώρα προς την οποία εκτελείται η διαβίβαση. Για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας, στην ενότητα «Επικοινωνία».

    Επίσης, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα παροχής πληροφοριών εφόσον μας το επιβάλλει ο νόμος ή στην περίπτωση που η αποστολή τέτοιου είδους πληροφοριών κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας και/ή τη συμμόρφωσή μας με μια δικαστική διαδικασία, μια δικαστική απόφαση, την απαίτηση ενός ρυθμιστικού φορέα ή οποιαδήποτε άλλη ένδικη διαδικασία εναντίον μας.

    Στην περίπτωση που γνωστοποιείτε ένα ανεπιθύμητο συμβάν υγείας εκ μέρους ενός τρίτου προσώπου, σας παρακαλούμε να του κοινοποιήσετε την παρούσα δήλωση (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή).

    Πώς εγγυόμαστε τη διαφύλαξη και την ασφάλεια των παρεχόμενων πληροφοριών;

    Διατηρούμε τις πληροφορίες σας για μια χρονική περίοδο 10 ετών από την ημερομηνία αναφοράς του ανεπιθύμητου συμβάντος υγείας, προκειμένου να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της νομοθεσίας και λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα περίοδο παραγραφής για την εποπτεία των καλλυντικών προϊόντων και των προϊόντων διατροφής.

    Μόλις οι πληροφορίες σας πάψουν να είναι απαραίτητες για τους προαναφερόμενους σκοπούς ή για λόγους αρχειοθέτησης, προκειμένου να τηρούμε τις νομικές μας υποχρεώσεις, μεριμνούμε για τη διαγραφή ή την ανωνυμοποίησή τους.

    Η Sephora εφαρμόζει όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που κρίνονται κατάλληλα για την ασφάλεια και τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται.

    Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

    Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τις πληροφορίες σας:

    • Να λαμβάνετε αντίγραφο των πληροφοριών που σας αφορούν και κάθε άλλη πληροφορία για τις μεθόδους επεξεργασίας τους
    • Να διορθώνετε τα εσφαλμένα στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να συμπληρώνετε ελλιπή στοιχεία) στο πλαίσιο της διεξαγόμενης παρακολούθησης
    • Να επιτυγχάνετε τον περιορισμό της επεξεργασίας, δηλαδή την προσωρινή παύση της επεξεργασίας των συγκεκριμένων πληροφοριών όταν:
      • Η ακρίβεια των στοιχείων σας αμφισβητείται
      • Δεν χρειαζόμαστε πλέον τα στοιχεία σας, αλλά αυτά συνεχίζουν να απαιτούνται για τη θέσπιση, την άσκηση ή την υπεράσπιση μιας νομικής αξίωσης
    • Να δίνετε γενικές ή ειδικές οδηγίες σχετικά με τις διαδικασίες επεξεργασίας και χρήσης των στοιχείων σας μετά τον θάνατό σας.

    Εφόσον η επεξεργασία κρίνεται απαραίτητη για την τήρηση μιας νομικής υποχρέωσης, δεν έχετε το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία, το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων, ούτε το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων.

    Επίσης, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ένσταση στην τοπική αρμόδια εποπτική αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων: ΑΠΔ, https://www.dpa.gr/, Κηφισίας 1-3. 11523 Αθήνα.

    Για να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας, στην ενότητα «Επικοινωνία» . Λάβετε υπόψη σας ότι μπορούμε να σας ζητήσουμε αποδεικτικά ταυτότητας και ότι διατηρούμε το δικαίωμα να σας επιβάλουμε χρεώσεις, για παράδειγμα αν το αίτημά σας είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας εντός της ισχύουσας προθεσμίας

    Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

    Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για την Εποπτεία των Καλλυντικών Προϊόντων και των Προϊόντων Διατροφής ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από τα δικαιώματά σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

    • μέσω συμβατικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Service Réglementaire Sephora, 41, rue Ybry, 92200 Neuilly-Sur-Seine, France
    • μέσω τηλεφώνου
    • par email με μήνυμα στη διεύθυνση: cosmetovigilance@sephora.fr

    Διαθέτουμε Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων με τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: privacy@sephora.fr.

    Μπορούμε να τροποποιήσουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για την Εποπτεία των Καλλυντικών Προϊόντων και των Προϊόντων Διατροφής ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι τροποποιήσεις στη νομοθεσία και/ή στις πρακτικές μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Συνεπώς, σας συνιστούμε να ανατρέχετε σε αυτήν ανά τακτά διαστήματα.

    Ημερομηνία τελευταίας επικαιροποίησης 1.12. 2021.