Όροι και προϋποθέσεις δημοσίευσης αξιολογήσεων της SephoraΗ Sephora παρέχει τη δυνατότητα δημοσίευσης αξιολογήσεων στον ιστότοπό της στο διαδίκτυο www.sephora.gr και στην εφαρμογή για κινητά που προορίζεται για χρήση σε συμβατές συσκευές iOS και Android (στο εξής «Ιστότοπος»).

Η δημοσίευση μιας αξιολόγησης στον Ιστότοπο συνεπάγεται την αποδοχή και την τήρηση αυτών των όρων και προϋποθέσεων (εφεξής οι «Όροι Αξιολόγησης»). Η Sephora επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τα τροποποιήσει χωρίς προειδοποίηση. Όπου ισχύει, η Sephora θα ενημερώνει τον καταναλωτή τροποποιώντας την ημερομηνία στο κάτω μέρος των εν λόγω Όρων Αξιολόγησης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα παρέχει περαιτέρω ειδοποιήσεις (π.χ. δημοσιεύοντας μια δήλωση στις αρχικές σελίδες του Ιστοτόπου μας ή αποστέλλοντας ένα email στον καταναλωτή).

Άρθρο 1 - Σκοπός της λειτουργίας αξιολογήσεων του Ιστοτόπου

1.1 Η λειτουργία αξιολογήσεων δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αφήνουν κριτικές, οδηγίες, συμβουλές, προτάσεις, πληροφορίες και συστάσεις σχετικά με τα προϊόντα που πωλούνται από τη Sephora και να τους δίνουν βαθμολογία που κυμαίνεται από ένα αστέρι (για «Κακό») έως πέντε αστέρια (για «Εξαιρετικό»).

1.2 Η εταιρεία Sephora παρέχει στους χρήστες (στο εξής «Χρήστης(ες)») έναν χώρο για την αποθήκευση μόνο των απόψεών τους με σκοπό τη μετάδοσή τους σε όλα τα μέσα επικοινωνίας που προορίζονται για το τρέχον και το μελλοντικό κοινό της Sephora, που περιλαμβάνει ενδεικτικά, αλλά μη περιοριστικά, υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών (κυρίως τους ιστοτόπους ηλεκτρονικού εμπορίου του Ομίλου της Sephora ή/και οποιαδήποτε πιθανή εφαρμογή για κινητές συσκευές) και μέσα εμπορικής προώθησης ή/και διαφημιστικής επικοινωνίας (ηλεκτρονική αλληλογραφία, διαφημιστικά έντυπα που αποστέλλονται δι' αλληλογραφίας, διαφημιστικά μηνύματα στο διαδίκτυο, διαφημιστικά μέσα στα καταστήματα της Sephora, κ.λπ.) τα οποία παράγει η Sephora.

Άρθρο 2 - Κατάθεση, σήματα και κατάταξη αξιολογήσεων

2.1 Κάθε Χρήστης της λειτουργίας αξιολόγησης της Sephora κάτω από την ηλικία των 16 ετών θα πρέπει να λάβει προηγούμενη συναίνεση από έναν γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα για να δημοσιεύσει γνώμη στον Ιστότοπο και να αποδεχθεί τους Όρους Αξιολόγησης. Η Sephora μπορεί να ζητήσει από κάθε ανήλικο Χρήστη να προσκομίσει απόδειξη της εν λόγω συναίνεσης και, χωρίς τέτοια απόδειξη, να αρνηθεί να δημοσιεύσει τη γνώμη.

2.2 Οι Χρήστες μπορούν να υποβάλουν τη γνώμη τους ως εξής:

- αυθόρμητα, με δική τους πρωτοβουλία, κάνοντας κλικ στο «Πείτε τη γνώμη σας» στη σελίδα του σχετικού προϊόντος. Σε αυτήν την περίπτωση, η Sephora δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι ο Χρήστης δημοσιεύει αξιολόγηση για προϊόν που έχει όντως αγοράσει ή δοκιμάσει. Αυτό αφορά αξιολογήσεις για τις οποίες δεν έχει τεθεί σήμα ή συγκεκριμένη αναφορά, καθώς και εκείνες που χαρακτηρίζονται από σήμα «αυθόρμητης αξιολόγησης».

 

- μετά την παραλαβή ενός email που τους προσκαλεί να υποβάλλουν γνώμη για ένα προϊόν που έχουν αγοράσει από τη Sephora. Καθώς αυτές οι αξιολογήσεις ζητούνται από τη Sephora μετά από μια αγορά, προσδιορίζονται στον Ιστότοπο από ένα σήμα «επαληθευμένου αγοραστή»

 

- στο πλαίσιο δοκιμαστικής εκστρατείας. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει ανταπόδοση για τις αξιολογήσεις, δεδομένου ότι οι χρήστες λαμβάνουν το/τα προϊόν(τα) σε δείγμα ή σε πλήρες μέγεθος, προκειμένου να το/τα δοκιμάσουν πριν γράψουν την αξιολόγησή τους. Η διαδικασία υποβολής μιας αξιολόγησης (που διατίθεται μέσω συγκεκριμένου συνδέσμου URL) δίνει τη δυνατότητα στη Sephora να τα προσδιορίσει και να επιθέσει το σήμα «αξιολόγηση δοκιμαστή» στην εν λόγω αξιολόγηση. Οι χρήστες του Διαδικτύου ενημερώνονται στη συνέχεια μέσω αυτού του σήματος τόσο για την ύπαρξη μιας ανταπόδοσης για τη σύνταξη μιας αξιολόγησης όσο και για την ανιχνευσιμότητά του.

2.3 Οι γνώμες εμφανίζονται από προεπιλογή κατά χρονολογική σειρά, από την νεότερη στην παλαιότερη, αλλά οι Χρήστες μπορούν να επιλέξουν να τις εμφανίσουν με βάση άλλα κριτήρια, όπως η χρησιμότητα ή η βαθμολογία.

Άρθρο 3 - Περιεχόμενο των Κριτικών / Ευθύνες των Χρηστών

3.1 Μια Γνώμη πρέπει να περιλαμβάνει όνομα χρήστη, αξιολόγηση, τίτλο και περιγραφή τουλάχιστον 50 χαρακτήρων.

3.2 Η λειτουργία αξιολογήσεων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μετάδοσης περιεχομένου που παραβιάζει την ηθική, τη δημόσια τάξη, τα δικαιώματα τρίτων ή τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς, και ιδίως:

• δηλώσεις ή μηνύματα συκοφαντικού, υβριστικού, χυδαίου, ρατσιστικού ή προσβλητικού χαρακτήρα ή που κάνουν αναφορά σε παράνομες δραστηριότητες υπό οποιαδήποτε μορφή·

• οιαδήποτε κατάχρηση όσον αφορά τη χρήση της ελευθερίας της έκφρασης, όπως σχόλια που συνιστούν συστηματική και μη αντικειμενική κριτική, καθώς και απαξιωτικά ή κακόβουλα σχόλια·

• περιεχόμενο βίαιου ή πορνογραφικού χαρακτήρα ή που θα μπορούσε να υπονομεύσει τον σεβασμό για τον άνθρωπο ή την αξιοπρέπειά του, την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών ή την προστασία των παιδιών και των εφήβων·

• δηλώσεις ή μηνύματα που ενθαρρύνουν την τέλεση εγκλημάτων ή αδικημάτων και υποκινούν τη βία, τις διακρίσεις ή το φυλετικό μίσος·

• μη εγκεκριμένη χρήση ονόματος, διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επωνυμίας εταιρείας·

• ολική ή μερική χρήση περιεχομένου που προστατεύεται από δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας και για το οποίο οι Χρήστες δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιώματα, καθώς και μηνύματα που συνιστούν παραβίαση κατατεθέντος σήματος.

3.3 Οι Χρήστες δεσμεύονται να μην κάνουν κατάχρηση της υπηρεσίας Γνώμη Καταναλωτή Sephora για σκοπούς προπαγάνδας, αναζήτησης, προσέλκυσης ή προσυλητισμού, είτε για επαγγελματικούς, εμπορικούς ή πολιτικούς σκοπούς (διαφημιστικά μηνύματα, ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή αναφορές σε άλλα προϊόντα, εμπορικές προσφορές ή ιστοσελίδες κ.λπ.).

3.4 Η λειτουργία αξιολογήσεων δεν πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερα:

• διευθύνσεις e-mail, διευθύνσεις URL, τηλεφωνικούς αριθμούς, ταχυδρομικές διευθύνσεις ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (επώνυμο, όνομα...) που θα χρησίμευε για την ταυτοποίηση του χρήστη ή τρίτου·

• επικριτικά σχόλια σχετικά με τις άλλες γνώμες που δημοσιεύονται κυρίως στον Ιστότοπο ή σχετικά με τους συντάκτες τους·

• παρατηρήσεις σχετικά με την ιατρική αποτελεσματικότητα των προϊόντων·

• σχόλια σχετικά με άλλο προϊόν ή προβλήματα που προέκυψαν κατά την παραγγελία (προβλήματα παράδοσης...)·

• σχόλια που ενθαρρύνουν τις αγορές από ανταγωνιστή της Sephora.

3.5 Σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των αξιολογήσεων δεν πρέπει να παραβιάζει τους Όρους Αξιολόγησης.

3.6 Οι Χρήστες πρέπει επίσης να μην παρεμποδίζουν ή διαταράσσουν τη λειτουργία της λειτουργίας αξιολογήσεων της Sephora.

Οι Χρήστες δεν θα συμπεριλαμβάνουν έγγραφα ή προγράμματα λογισμικού με τις απόψεις που τίθενται στον χώρο αποθήκευσης και διατίθενται από τη Sephora και θα μπορούσαν να βλάψουν τους υπολογιστές άλλων Χρηστών ή να επιτρέψουν την αδικαιολόγητη πρόσβαση σε άλλες διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Οι Χρήστες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα σε σχέση με το υλικό που χρησιμοποιούν για την προστασία του εν λόγω υλικού από πιθανή μόλυνση από ιούς ή απόπειρες διείσδυσης. Το υλικό πρέπει να νοείται ότι περιλαμβάνει, αν και αυτός ο κατάλογος δεν είναι περιοριστικός ή εξαντλητικός: προσωπικό υπολογιστή, PDA (προσωπικός ψηφιακός βοηθός), πρόσβαση στο Διαδίκτυο, προγράμματα λογισμικού και δεδομένα κλπ.

3.7 Οι Χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το σύνολο του περιεχομένου που υποβάλλουν μέσω της λειτουργίας αξιολογήσεων της Sephora.

Άρθρο 4 - Έλεγχος και δημοσίευση της αξιολόγησης

4.1 Όλες οι αξιολογήσεις καθώς και τα ονόματα χρήστη που τις συνοδεύουν εξετάζονται συστηματικά από λογισμικό που βασίζεται σε προκαθορισμένες από τη Sephora λέξεις-κλειδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάζονται από συντονιστές πριν την ανάρτησή τους στον Ιστότοπο. Η Sephora επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αρνηθεί να δημοσιεύσει οποιαδήποτε αξιολόγηση που παραβιάζει τις διατάξεις που αναφέρονται στους παρόντες Όρους Αξιολόγησης. Αν απαιτείται, ο Χρήστης θα ειδοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Sephora δεν θα τροποποιεί οποιαδήποτε αξιολόγηση αλλά μπορεί να διορθώνει μικρά ορθογραφικά ή τυπογραφικά λάθη χωρίς να αλλάζει η σημασία της αξιολόγησης που υποβλήθηκε. Επιπρόσθετα, η Sephora επιφυλάσσεται του δικαιώματος να διαγράφει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε αξιολόγηση η οποία δεν συμμορφώνεται με τους Όρους Χρήσης.

Μετά την υποβολή, ο Χρήστης δεν μπορεί να τροποποιήσει την αξιολόγηση. Για να πραγματοποιήσει την τροποποίηση, ο Χρήστης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Sephora για να ζητήσει διαγραφή της εν λόγω αξιολόγησης και να υποβάλει νέα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Sephora τηλεφωνικά από Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες το 24ωρο, στο 2111883041 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που είναι προσβάσιμη από την ενότητα Βοήθειας του Ιστότοπου.

4.2 Οι αξιολογήσεις δημοσιεύονται συνήθως εντός 2 έως 4 εργάσιμων ημερών από την υποβολή τους από τον Χρήστη, υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με τους Όρους Αξιολογήσεων.

Ο Χρήστης θα λάβει ένα e-mail για να επιβεβαιώσει ότι η γνώμη του έχει δημοσιευθεί ή απορρίφθηκε. Οι μεταγενέστερες δημοσιεύσεις της γνώμης υπό τους όρους που αναφέρονται στο άρθρο 1.2 δεν θα καταλήξουν σε νέα κοινοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4.3 Μετά τη δημοσίευση της αξιολόγησης στον Ιστότοπο, οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν, μέσω ενός συνδέσμου, να δηλώσουν αν θεωρούν ή όχι χρήσιμο ή να επισημάνουν τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο. Αν απαιτείται, η Sephora θα εξετάσει τα παράπονα και μπορεί να διαγράψει κάθε αξιολόγηση που δεν συμμορφώνεται με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις.

4.4 Οι αξιολογήσεις δημοσιεύονται στον Ιστότοπο για μέγιστη διάρκεια 10 ετών. H Sephora μπορεί να τις διαγράψει

Άρθρο 5 - Πνευματική ιδιοκτησία

5.1 Η Sephora κατέχει όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τόσο για τη δομή όσο και για το περιεχόμενο της λειτουργίας Αξιολόγησης (που περιλαμβάνει, ενδεικτικά, κείμενο, λογότυπα, εικόνες, εικονογραφήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, γραφικά ή ηχητικά στοιχεία, μουσική, εικονίδια, διατάξεις σελίδας, γραφικές οδηγίες, λογισμικό, βάσεις δεδομένων κ.λπ.) ή έχει αποκτήσει τακτικά τα δικαιώματα/άδειες χρήσης τους. Όλα τα εμπορικά σήματα ή/και λογότυπα που αναπαράγονται στην Υπηρεσία Αξιολογήσεων Καταναλωτή είναι αποκλειστική ιδιοκτησία είτε της Sephora, είτε μιας εταιρείας του Ομίλου Sephora, ή των παρόχων υπηρεσιών, συνεργατών ή προμηθευτών τους.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση αυτών των στοιχείων, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, εκτός από τη χρήση που είναι απολύτως απαραίτητη για τη μετάδοση της αξιολόγησης του Χρήστη, όπως ορίζεται στο παρόν, χωρίς τη ρητή, γραπτή και προηγούμενη άδεια της Sephora ή του κατόχου των σχετικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σε γενικές γραμμές, ο Χρήστης δεν θα παραβιάζει δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (πνευματικά δικαιώματα, συγγενικά δικαιώματα, ειδικής φύσης δικαιώματα του παραγωγού βάσεων δεδομένων, δικαιώματα εμπορικών σημάτων, ονόματα τομέα κ.λπ.) της Sephora, εταιρειών του Ομίλου Sephora και/ή οποιουδήποτε τρίτου. Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή κατάχρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μπορεί να οδηγήσει τη Sephora ή οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο να λάβει οποιοδήποτε μέτρο ή κύρωση που μπορεί να είναι κατάλληλο.

5.2 Με την ανάρτηση της αξιολόγησής τους στον Ιστότοπο, οι Χρήστες συμφωνούν επισήμως, χωρίς καμία επιβάρυνση, ότι η εταιρεία Sephora μπορεί να μεταδώσει, να αναπαραγάγει και να παρουσιάσει το σύνολο ή μέρος της αξιολόγησής τους, καθώς και το όνομα χρήστη τους, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέσα αναπαραγωγής ή παρουσίασης και σε όλα τα μέσα σε όλο τον κόσμο για περίοδο 10 ετών.

Τα χρησιμοποιούμενα μέσα μπορούν να περιλαμβάνουν γραφικά και έντυπα μέσα, οπτικοακουστικά, πληροφοριακά και ψηφιακά μέσα, όπως CD-ROM, DVD, υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ιδίως εμπορικές ιστοσελίδες του Ομίλου Sephora ή/και οποιεσδήποτε πιθανές παραλλαγές σε κινητές συσκευές) και μέσα εμπορικής προώθησης ή/και διαφημιστικής επικοινωνίας (ηλεκτρονική αλληλογραφία, αλληλογραφία, διαφημιστικά κυλιόμενα μηνύματα στο διαδίκτυο, διαφημιστικά μέσα σε καταστήματα Sephora κ.λπ.) που δημοσιεύει η Sephora, καθώς και όλα τα άλλα γνωστά ή μελλοντικά μέσα.

Η άδεια αυτή επιτρέπει κυρίως στη Sephora να χρησιμοποιεί, ελεύθερα και χωρίς κόστος, το σύνολο ή μέρος των απόψεων και των ονομάτων χρήστη, να τα αναπαράγει ή να τα διαγράφει εν όλω ή εν μέρει, να τα προσαρμόζει, να τα δημοσιεύει ή να τα μεταφράζει, να δημιουργεί παράγωγα έργα και να τα πωλεί ή να τα διανέμει, είτε για εμπορικούς, προωθητικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Άρθρο 6 - Προσωπικά δεδομένα

Σε σχέση με τη λειτουργία αξιολογήσεων, η Sephora συλλέγει πληροφορίες προσωπικής φύσης (κυρίως e-mail, όνομα χρήστη, πόλη, ηλικιακή ομάδα, φύλο, τύπο δέρματος, χρώμα ματιών) των Χρηστών που ανεβάζουν αξιολόγηση στον Ιστότοπο.

Μόνο τα πεδία στη φόρμα συλλογής δεδομένων που ακολουθούνται από έναν αστερίσκο είναι υποχρεωτικά προκειμένου να αφήσει κάποιος μια γνώμη στον Ιστότοπο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Χρήστης δεν θα μπορεί να αφήσει μια αξιολόγηση.

Οι Χρήστες ενημερώνονται ότι όλα ή μερικά από τα προσωπικά δεδομένα τους που συλλέγονται με αυτόν τον τρόπο από τη Sephora μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την τελευταία και, ανάλογα με την περίπτωση, από τους παρόχους υπηρεσιών της, προκειμένου να μεταδώσουν τη γνώμη σχετικά με τα τρέχοντα ή μελλοντικά δημόσια μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η Sephora, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας (κυρίως των εμπορικών χώρων του Ομίλου Sephora ή κάθε πιθανής προσαρμογής σε κινητές συσκευές) και/ή των μέσων επικοινωνίας μάρκετινγκ και/ή διαφήμισης (ηλεκτρονική αλληλογραφία, αλληλογραφία, διαφημιστικά κυλιόμενα μηνύματα στο διαδίκτυο, διαφημιστικά μέσα σε καταστήματα ....) που δημοσιεύει η Sephora.

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για αυτήν τη μετάδοση μπορούν να περιλαμβάνουν: το όνομα χρήστη, την πόλη, την ηλικιακή ομάδα και το φύλο, τον τύπο του δέρματος και το χρώμα των ματιών του χρήστη που ανέβασε τη γνώμη.

Για να συμμορφωθεί με τις νομικές υποχρεώσεις της, η Sephora μπορεί επίσης να συλλέξει και να διατηρήσει δεδομένα που επιτρέπουν την ταυτοποίηση οποιουδήποτε έχει συμβάλει στη δημιουργία διαδικτυακού περιεχομένου.

Για να ενημερωθούν για τις πρακτικές της Sephora σχετικά με τη συλλογή, χρήση και επικοινωνία των προσωπικών τους δεδομένων, για την άσκηση των δικαιωμάτων πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής τους, για να τροποποιήσουν τις επιλογές τους όσον αφορά την εμπορική αναζήτηση ή για να καθορίσουν την τύχη των δεδομένων τους μετά τον θάνατό τους και για να ενημερωθούν για τα άλλα δικαιώματα που έχουν στη διάθεσή τους, οι Χρήστες καλούνται να συμβουλεύονται την πολιτική Προσωπικά Δεδομένα και Cookies της Sephora (λινκ).

Έκδοση της[1.8.2023]