Κατάργηση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Για μια λεία επιδερμίδα με λιγότερες ατέλειες, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια στοχευμένη, προσαρμοσμένη ρουτίνα περιποίησης. Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου σας, πρωί και βράδυ. Ακόμα και αν δεν φοράτε μακιγιάζ. Αυτό είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων ακαθαρσιών και της περίσσειας σμήγματος (το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε ατέλειες). Το λάδι καθαρισμού, το νερό micellar, το γάλα ή ακόμα και ένα διάλυμα δύο φάσεων... Επιλέξτε την υφή που σας ταιριάζει. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ακόμη και το λιπαρό δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τον διπλό καθαρισμό. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι καθαρισμού ή ένα βάλσαμο. Δύο φορές την εβδομάδα, συνηθίστε να χρησιμοποιείτε ένα απαλό scrub για να κάνετε απολέπιση του δέρματος. Τέλος, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας καθημερινά με μια κρέμα κατάλληλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, επιλέξτε προϊόντα εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά κατά της ατέλειας, καθαρισμού ή/και ματ. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να μπορέσει το υδρολιπιδικό φιλμ να συνεχίσει να παίζει σωστά τον προστατευτικό ρόλο του δερματικού φραγμού.

Για πιο λαμπερή επιδερμίδα, τα προϊόντα περιποίησης προσώπου είναι οι σύμμαχοί σας. Βοηθούν στην επίτευξη φωτεινής επιδερμίδας. Ενσωματώστε στην καθημερινή σας ρουτίνα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να φωτίζουν την επιδερμίδα, όπως ορούς, λοσιόν και ενυδατικές κρέμες εμπλουτισμένες με ενυδατικά δραστικά συστατικά όπως (υαλουρονικό οξύ) ή αντιοξειδωτικά δραστικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C. Αυτού του είδους τα δραστικά συστατικά βοηθούν στη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σας και προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες που θαμπώνουν την επιδερμίδα σας. Και εδώ, εκτός από μια στοχευμένη περιποίηση της επιδερμίδας, συνιστάται μια εβδομαδιαία απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ενθάρρυνση της κυτταρικής ανανέωσης. Με άλλα λόγια, για να ενισχύσετε τη λάμψη της επιδερμίδας.

Η ώριμη επιδερμίδα είναι η επιδερμίδα που παρουσιάζει σημάδια γήρανσης. Αυτά μπορεί να οφείλονται σε φυσικούς παράγοντες όπως η ηλικία ή/και σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, το στρες κ.λπ. Τα σημάδια γήρανσης περιλαμβάνουν ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας ή χαλάρωση του δέρματος, κηλίδες μελάγχρωσης, λιγότερο λαμπερή επιδερμίδα και ξηρότερο δέρμα συνολικά. Το ώριμο δέρμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Επιλέξτε λοιπόν προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ρετινόλη ή βιταμίνη C. Μην παραλείψετε όμως την ενυδάτωση, όπου κοινά ενεργά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή τα κεραμίδια συμβάλλουν στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών.

Για σφριγηλή, τονωμένη επιδερμίδα, είναι σημαντικό να συνδυάζετε διάφορες πρακτικές. Ξεκινήστε με την ενσωμάτωση ενός τακτικού scrub σώματος στη ρουτίνα σας για να κάνετε απολέπιση της επιδερμίδας και να βοηθήσετε την κυκλοφορία του αίματος κάνοντας μασάζ στην επιδερμίδα σας, η οποία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της ελαστικότητάς της. Η ενυδάτωση παίζει επίσης βασικό ρόλο. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά έλαια, γάλατα ή κρέμες κάθε μέρα. Τέλος, το αυτομασάζ μπορεί επίσης να προάγει τη σφριγηλότητα. Χρησιμοποιήστε ανοδικές κινήσεις και επικεντρωθείτε στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στη χαλάρωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ μασάζ, όπως το Gua Shas.