Search in the catalog…
suggestions

NEWS - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Τύποι επιδερμίδας και ποια προϊόντα χρειαζόμαστε!

Τύποι Επιδερμίδας και ποια προϊόντα χρειαζόμαστε
Τύποι επιδερμίδας και ποια προϊόντα χρειαζόμαστε!

Τύποι επιδερμίδας και ποια προϊόντα χρειαζόμαστε!

Αν ήταν όλες οι επιδερμίδες ίδιες και αν είχαμε όλοι τις ίδιες ανάγκες τότε το skincare θα ήταν μια πολύ απλή υπόθεση! Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι και, όπως έχουμε ξαναπεί, ακόμη και η ίδια η επιδερμίδα μας αλλάζει από μέρα σε μέρα! Με αυτό το άρθρο θέλουμε να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τις ανάγκες της δικής σας, ανάλογα με τον τύπο στον οποίο ανήκετε ή την κατάσταση επιδερμίδας που έχετε να αντιμετωπίσετε την δεδομένη στιγμή! Ποια είναι η διαφορά; Θα τα δείτε όλα αναλυτικά παρακάτω!

 

ΤΥΠΟΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Από την στιγμή που γεννιόμαστε έχουμε συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας και αυτός μπορεί να είναι κανονικός, ξηρός, λιπαρός και μικτός. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα σημαίνει ότι οι σμηγματογόνοι αδένες μας παράγουν λίγο σμήγμα, ενώ αν έχουμε λιπαρή τότε μιλάμε για υπερπαραγωγή σμήγματος. Στην κανονική επιδερμίδα οι πόροι λειτουργούν... κανονικά ενώ στην μικτή υπάρχουν περιοχές που είναι πιο ξηρές και περιοχές πιο λιπαρές. Οι δεύτερες εντοπίζονται συνήθως στην ζώνη “Τ”, δηλαδή στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

 

-ΚΑΝΟΝΙΚΗ

Αν ανήκετε σε αυτό τον τύπο επιδερμίδας, συγχαρητήρια! Η επιδερμίδα σας συμπεριφέρεται άψογα και δεν έχετε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Ωστόσο, μια ιδανική ρουτίνα θα ήταν για το πρωί καθαρισμός με ένα gel με γλυκολικό ή σαλικυλικό που διώχνει τα νεκρά κύτταρα, μια αντιοξειδωτική βιταμίνη C για προστασία από τις επιθέσεις της πόλης, ένας ορός υαλουρονικού οξέος για ενυδάτωση, μια ενυδατική κρέμα με πεπτίδια ή βιταμίνη Ε αν είναι απαραίτητο (σε περιόδους που νιώθουμε την επιδερμίδα μας να μας τραβάει γιατί, όπως θα δείτε, πέρα από τον τύπο υπάρχουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας) και οπωσδήποτε αντηλιακό.

Το βράδυ ένα πολύ καλό combo είναι καθαρισμός με το ίδιο προϊόν και είτε μια κρέμα με γλυκολικό είτε με ρετινόλη.

-ΞΗΡΗ

Η ξηρή επιδερμίδα από την φύση της έχει σμηγματογόνους αδένες που δεν παράγουν πολύ σμήγμα με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη από έλαια. Ωστόσο, μια άλλη παγίδα στην οποία πέφτουν όσοι έχουν ξηρή επιδερμίδα είναι να χρησιμοποιούν προϊόντα τα οποία δεν απορροφούνται. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει δημιουργηθεί build up νεκρών κυττάρων που δεν επιτρέπουν την καλή απορρόφηση γιατί όσοι έχουν ξηρή επιδερμίδα έχουν την τάση να πιστεύουν ότι δεν έχουν ανάγκη από απολέπιση, κάτι που είναι εντελώς λάθος! Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει ανάγκη από απολέπιση! Ένα ιδανικό skincare routine για την ξηρή επιδερμίδα είναι το πρωί καθαρισμός με ένα μαλακό σαπούνι, ένας ορός υαλουρονικού οξέος, μια ενυδατική με συστατικά όπως νιασιναμίδη ή κεραμίδια και οπωσδήποτε αντηλιακή. Το βράδυ ένας καθαρισμός με το ίδιο προϊόν, μια λοσιόν γλυκολικού οξέος που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα θα ενυδατώσει, ένα serum υαλουρονικού και από πάνω “κλείδωμα” με μια ενυδατική κρέμα. Κι εννοείται πως οι ξηρές επιδερμίδες αγαπούν τις ενυδατικές μάσκες σε οποιαδήποτε μορφή τους!

EXCLUSIVE
6,95 €
30ml
2 διαθέσιμα προϊόντα
WEB EXCLUSIVE
EXCLUSIVE
34,95 €
125 ml
2 διαθέσιμα προϊόντα
WEB EXCLUSIVE
GOOD FOR
23,95 €
NUDESKIN CITRUS 5% GLYCOLIC TONER 95ML
WEB EXCLUSIVE

-ΛΙΠΑΡΗ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι να χρησιμοποιούν σκληρά σαπούνια και να στερούν από την επιδερμίδα τους την ενυδάτωση. Η επιδερμίδα μας δεν είναι απλώς το πιο μεγάλο μας όργανο, αλλά και το πιο έξυπνο, με αποτέλεσμα να υπερπαράγει ότι του λείπει και άρα ένα λιπαρό δέρμα να γίνεται ακόμη πιο λιπαρό (το φαινόμενο rebound). Ένα πολύ καλό συστατικό για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι το σαλικυλικό οξύ το οποίο ανήκει στα BHA και δρα μέσα στους σμηγματογόνους αδένες “διαλύοντας” το σμήγμα ενώ δύο φορές την εβδομάδα οι μάσκες αργίλου που επίσης “απορροφούν” το σμήγμα θα βοηθήσουν πολύ! Ένα καλό tip για τις μάσκες αργίλου είναι να μην τις αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς γιατί και σε αυτή την περίπτωση η επιδερμίδα μας θα αφυδατωθεί. Και last but not least: μια λεπτόρρευστη ενυδατική.

-ΜΙΚΤΗ

Αυτός ο τύπος επιδερμίδας συνδυάζει ξηρές και λιπαρές ζώνες σε διάφορες περιοχές του προσώπου γι' αυτό και ένα προϊόν απολέπισης (λοσιόν ή serum) με AHA και BHA είναι ιδανικό: στις ξηρές περιοχές για να διώξει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και να βοηθήσει τα προϊόντα να εισχωρήσουν καλύτερα, στις λιπαρές για να διώξει και πάλι τα νεκρά κύτταρα και να επιτρέψει στους πόρους να αναπνεύσουν πιο ελεύθερα, που σημαίνει λιγότερη λιπαρότητα και σπυράκια! Πέρα από αυτό, στις μικτές επιδερμίδες ταιριάζουν τα προϊόντα καθαρισμού και σε μορφή gel αλλά και τα πιο κρεμώδη ενώ ένα serum υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με μια λεπτόρρευστη ενυδατική είναι ιδανική.

GOOD FOR
17,95 €
13g
2 διαθέσιμα προϊόντα
WEB EXCLUSIVE
GOOD FOR
48,00 €
50ml
WEB EXCLUSIVE
EXCLUSIVE
6,95 €
30ml
2 διαθέσιμα προϊόντα
WEB EXCLUSIVE

-ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Υπάρχει ο τύπος επιδερμίδας ο οποίος είναι κάτι που μας προσδιορίζει εκ γενετής και υπάρχει και η κατάσταση επιδερμίδας η οποία είναι επίκτητη. Για παράδειγμα, γεννιόμαστε με κανονική επιδερμίδα η οποία στην πορεία μπορεί να γίνει ευαίσθητη, μετά από κάποια φαρμακευτική αγωγή, μετά από φωτογήρανση (ο ήλιος λεπταίνει την επιδερμίδα και την κάνει πιο ευαίσθητη) ή μετά από χρήση ακατάλληλων προϊόντων.

Ένα άλλο παράδειγμα (και είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά), είναι ότι γεννιόμαστε με λιπαρή επιδερμίδα και μπορεί να χρησιμοποιούμε πολύ σκληρά σαπούνια με αποτέλεσμα το δέρμα να στεγνώνει υπερβολικά και αντιδραστικά να προκαλείται αφυδάτωση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συναντάμε πολύ συχνά λιπαρές και αφυδατωμένες, ταυτόχρονα, επιδερμίδες!

-ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΗ

Αν για ένα συγκεκριμένο διάστημα έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα, αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και προτιμήστε τα κρεμώδη, εκείνα που μοιάζουν όντως με κρέμα στην υφή τους και χρειάζεστε ελάχιστο προϊόν για να κάνετε άφθονο αφρό. Επίσης, μην πλένεστε για πολύ ώρα! Το νερό αφυδατώνει το πρόσωπο και εντείνει την αίσθηση τραβήγματος.  Όσον αφορά τα προϊόντα που πρέπει να επιλέξετε, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην άμεση αποκατάσταση οπότε καλό είναι να βάλετε στη ρουτίνα σας ένα σέρουμ υαλουρονικού οξεός και να κλειδώσετε την υγρασία από πάνω με μια κρέμα με κεραμίδια, προβιοτικά (επαναφέρει μεταξύ άλλων το φραγμό) ή και πεπτίδια. Και ένα σημαντικό tip για το υαλουρονικό οξύ: Η βασική ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος είναι να συγκρατεί πολλές φορές το βάρος του σε νερό αν, όμως, δεν υπάρχει νερό στην επιδερμίδα σας δεν υπάρχει τίποτα να συγκρατήσει! Πριν, λοιπόν, απλώσετε το serum σας βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι νωπή ή ψεκάστε προηγουμένως το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό mist!

-ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ

Ένα ευαίσθητο δέρμα νιώθει αυτή την αίσθηση τραβήγματος και ένα κάψιμο με το παραμικρό γι’ αυτό και τα προϊόντα που θα επιλέξετε για το skincare σας δεν πρέπει να είναι πολλά. Η λογική εδώ πρέπει να είναι less is more και για έναν ακόμη λόγο: αν κάτι σας ενοχλήσει είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τι είναι ανάμεσα στα τρία- τέσσερα προϊόντα παρά αν τα προϊόντα αυτά είναι επτά ή οκτώ!

Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας προτιμήστε ένα ήπιο καθαριστικό ή ακόμη και ένα micellar water, καθώς τα ευαίσθητα δέρματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ευαίσθητα στην επαφή τους με το νερό. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τότε τουλάχιστον μην χρησιμοποιείτε ζεστό που προκαλεί περισσότερο flashing, δηλαδή αναψοκοκκίνισμα!

Επιλέξτε ένα serum με βιταμίνη C tο οποίο βοηθάει να μην σπάνε τα αγγεία και σε βάθος χρόνου αποκαθιστά και το χρώμα. Βεβαίως, όταν το δέρμα είναι στην πολύ οξεία φάση μπορεί ένα τέτοιο serum να είναι ερεθιστικό, αλλά αν περάσει αυτό το πρώτο στάδιο το δέρμα το ανέχεται και κάνει μόνο καλό! Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα serum με υαλουρονικό οξύ.

Για ενυδάτωση προτιμήστε μια κρέμα χωρίς αρώματα και άλλα συστατικά που ερεθίζουν και μην βγαίνετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακή! Όπως είπαμε, ένας λόγος που το δέρμα μπορεί να γίνει ευαίσθητο είναι η φωτογήρανση η οποία λεπταίνει την επιδερμίδα, άρα όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακή τόσο περισσότερο επιδεινώνεται η κατάσταση. Φροντίστε το αντηλιακό που θα επιλέξετε να αναγράφει ότι είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.

-ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Οι φαγέσωρες προκαλούνται από την υπερπαραγωγή σμήγματος το οποίο μένει παγιδευμένο στους πόρους ενώ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

ανοιχτός φαγέσωρας είναι το μαύρο στίγμα και δημιουργείται όταν το σμήγμα οξειδώνεται, δηλαδή έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα κι έτσι μαυρίζει.
κλειστός φαγέσωρας είναι τα λευκά σπυράκια που έχουν περίβλημα από πάνω (στην περίπτωση αυτή το σμήγμα δεν οξειδώνεται από το περιβάλλον και δεν αλλάζει χρώμα).

Τα δύο σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε εδώ είναι α) η απολέπιση ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, να αναπνέουν οι πόροι ελεύθεροι και το σμήγμα να μην εγκλωβίζεται τελικά εκεί και β) η ενυδάτωση της επιδερμίδας ώστε να μην δημιουργηθεί ο γνωστός φαύλος κύκλος (στερούμε από την επιδερμίδα μας την ενυδάτωση, αυτή υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό, το σμήγμα μένει εγκλωβισμένο στους πόρους, μολύνεται από βακτήρια και τελικά προκαλούνται σπυράκια).

Για την απολέπιση ιδανικό είναι ένα προϊόν με σαλικυλικό (BHA) που εισχωρεί μέσα στον πόρο για να διαλύσει το σμήγμα και με AHA που δρουν επιφανειακά κάνοντας μικροαπολέπιση. Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι σε μορφή λοσιόν ή μάσκας που εφαρμόζεται μια- δύο φορές την εβδομάδα. Όσο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, ένα serum υαλουρονικού οξέος μαζί με μια λεπτόρρευστη κρέμα από πάνω θα δώσουν στο πρόσωπο την υγρασία που χρειάζεται.

Τέλος μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο κάνοντας πάντα διπλό καθαρισμό στην επιδερμίδα σας το βράδυ και μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε ως πρώτο step του double cleansing ένα έλαιο που θα λιώσει οποιοδήποτε ίχνος μακιγιάζ ή SPF. ΑΛΛΑ το έλαιο δεν πρέπει ποτέ να το αφαιρείτε με νερό (το λάδι και το νερό είναι κακός συνδυασμός!) γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν υπολείμματα στην επιφάνεια της επιδερμίδας που θα φράξουν περαιτέρω τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλα σπυράκια! Το λάδι καθαρισμού το αφαιρείτε πάντα με μια πετσέτα που έχετε βρέξει με ζεστό νερό και έχετε στραγγίξει και έπειτα προχωράτε στο δεύτερο βήμα που είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας και των πόρων με ένα ειδικό προϊόν και νερό.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

Λέγεται Bare Skin Method και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβετε τι τύπο επιδερμίδας έχετε. Η διαδικασία είναι η εξής: πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό, ταμπονάρετε με μια πετσέτα ως συνήθως και αφήστε το χωρίς να βάλετε κανένα προϊόν. Τσεκάρετε την επιδερμίδα σας μετά από 30 λεπτά και επικεντρωθείτε στα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο για να δείτε αν υπάρχει τυχόν γυαλάδα. Μετά από 30 ακόμη λεπτά αισθανθείτε την επιδερμίδα σας:

-Την νιώθετε ίδια= κανονική επιδερμίδα

-Νιώθετε την επιδερμίδα σας να σας τραβάει= ξηρή επιδερμίδα

-Εντοπίζετε γυαλάδα στη μύτη και το μέτωπο και σας τραβάει σε κάποια σημεία= μικτή επιδερμίδα

-Εντοπίζετε γυαλάδα στη μύτη, το μέτωπο και τα μάγουλα= λιπαρή επιδερμίδα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποσότητα
Αφαίρεση

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΪΟΝ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Εισάγεται το e-mail σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.
ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ.
Θα λάβετε ένα ενημερωτικό e-mail όταν το προϊόν γίνει και πάλι διαθέσιμο.
Έχετε δηλώσει ήδη ενδιαφέρον για ενημέρωση για το συγκεκριμένο προϊόν.
Θα λάβετε ένα ενημερωτικό e-mail όταν το προϊόν γίνει και πάλι διαθέσιμο.
Δημιουργήθηκε ένα λάθος κατά την καταχώρηση.
Παρακαλούμε προσπαθήστε αργότερα.
Προστέθηκε στο καλάθι!
Δωρεάν μεταφορικά!Μεταφορικά:
Σύνολο ( προϊόνπροϊόντα)
Επιλέξτε δείγματα ΔΩΡΕΑΝ πριν ολοκληρώστε την παραγγελία σας!